Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

No Ziemeļu koridora posmiem vistuvāk īstenošanai ticis Brīvības ielas dublieris

Rīgas domes izsludinātais konkurss Ziemeļu transporta koridora pirmā posma - Brīvības ielas dubliera - tehniskā projekta izstrādei nerit gludi: kopš 11. februāra jau četras reizes publicēti grozījumi konkursa nolikumā. Saņemta arī viena sūdzība, kura pēc nolikuma grozīšanas tomēr atsaukta. Diezgan droši iespējams prognozēt, ka cīņa būs sīva, jo runa ir par pietiekami lielu naudas summu. Domes iepriekš izplatītajā paziņojumā minēts, ka tehniskā projekta izstrādei novirzīs Eiropas Komisijas apstiprināto TEN-T tīkla līdzfinansējumu, kas ir 1 528 000 eiro, trešdien raksta laikraksts Diena

Ziemeļu koridora pirmais posms sākas no autoceļa A2 Rīga-Sigulda pie Berģiem Garkalnes novada teritorijā un turpinās līdz Gustava Zemgala gatvei jeb Austrumu maģistrālei. Posma garums ir aptuveni 9,1 kilometrs, liecina Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta informācija. Pirmā posma trase nosacīti tiek sadalīta divās daļās - pirmā daļa ir transporta koridora posms starp Gustava Zemgala un Jaunciema gatvi 6,5 kilometru garumā, bet otrā daļa ir pārbūvējamais Jaunciema gatves posms līdz autoceļam A2 pie Berģiem 2,6 kilometru garumā.

Brīvības ielas dubliera skiču projekts ir gatavs, un būtu grēks laist garām iespēju, ka pusi no projektēšanas izmaksām var segt no ES fondiem, Dienai uzsvēra Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR): "Mērķis ir izstrādāt tehnisko projektu, lai nākamajā plānošanas periodā pēc sešiem gadiem varētu pretendēt uz ES fondu finansējumu un sākt būvēt." Tiesa, līdz tam laikam jāatrisina vēl kāda problēma - īpašumu jautājumi, jo zemes gabalu atpirkšanai pēc provizoriskām tirgus cenām būtu vajadzīgi astoņi deviņi miljoni eiro.

Lai jaunbūvējamais Brīvības ielas dublieris iekļautos vienotā transporta sistēmā, Rīgas domei jāpaveic vēl divi mājasdarbi Austrumu maģistrāles būvniecībā. Vēl nav izbūvēts 2,5 kilometrus garš posms starp Vietalvas un Ieriķu ielu, kā arī, piesaistot ES fondu naudu, beidzot jāizbūvē Sarkandaugavas pārvads.

Plašāk lasiet Ata Rozentāla rakstā No Ziemeļu koridora posmiem vistuvāk īstenošanai ticis Brīvības ielas dublieris trešdienas, 23.aprīļa, laikraksta Diena 4.-5.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas