Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

OCTA pērn apdrošinātājiem nesusi 3,61 miljonu eiro peļņu

Latvijas apdrošināšanas sabiedrības no transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas pagājušajā gadā guvušas peļņu 3,61 miljona eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2017. gadā, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

"2018. gadā OCTA nozares dalībnieki kopā nopelnījuši 3,61 miljonu eiro. Galvenokārt tas saistīts ar OCTA cenu izmaiņām iepriekšējos gados, kā arī apdrošinātāju darbības efektivitātes uzlabošanos, procentuāli samazinot darbības tehniskos izdevumus," sacīja LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

LTAB informēja, ka pagājušajā gadā būtiski pieaudzis arī izmaksāto atlīdzību apmērs OCTA apdrošināšanā - pērn atlīdzībās šajā apdrošināšanas veidā izmaksāti 56,78 miljoni eiro, kas ir lielākais izmaksāto atlīdzību apmērs kopš OCTA sistēmas ieviešanas 1997. gadā. Līdz ar to pieaugusi vidējā OCTA atlīdzība, sasniedzot 1182 eiro.

Birojā arī atzīmēja, ka pēdējos gados būtiski pieaug apdrošināšanas atlīdzību summas, kas saistītas ar zaudējumiem personai, valstij un pašvaldībām, un trešās personas mantai. "Ja desmit gadus atpakaļ atlīdzības par zaudējumiem, kas nodarīti transportlīdzeklim proporcionāli veidoja vairāk nekā 90%, tad šobrīd tie ir 73%," minēja Abāšins.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017. gadā Latvijas apdrošinātāju zaudējumi no OCTA apdrošināšanas bija 12,407 miljoni eiro.

Latvijā OCTA apdrošināšanu piedāvā deviņas risku apdrošināšanas kompānijas.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sekmīgu darbību valstī. OCTA Latvijā tika ieviesta 1997. gadā, lai nodrošinātu ceļu satiksmes negadījumā cietušo trešo personu interešu aizsardzību. Sākotnēji birojs darbojās Finanšu ministrijas pakļautībā, bet kopš 2004. gada tā ir neatkarīga institūcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas