Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

OECD eksperti izvērtēs Latvijas pensiju sistēmu

Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) eksperti veiks Latvijas pensiju sistēmas izvērtējumu, un tā rezultāti tiks prezentēti nākamgad pirmajā ceturksnī. Latvija par pētījumu samaksās 50 000 eiro, tāpat tam būšot Eiropas Komisijas un OECD līdzfinansējums.

Trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti tikās ar OECD pārstāvjiem un diskutēja par šo jautājumu. OECD pārstāvji sēdē norādīja, ka strādās pie šī izvērtējuma un vēlētos arī mācīties no Latvijas.

Savukārt deputāti dalījās savās pārdomās par aktuālajām problēmām šajā jomā. Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs, deputāts Andris Siliņš (ZZS) sacīja, ka galvenā problēma ir saistīta ar to, ka pensijas ļoti ievērojami atšķiras pēc apmēra. Tāpat viņš vērsa ekspertu uzmanību, ka no valsts aizbraukuši teju 300 000 cilvēku darbspējīgā vecumā, kuri tātad "aizgājuši no mūsu pensiju sistēmas".

Savukārt parlamentārietis Einārs Cilinskis (NA) rekomendēja pētījumā aplūkot situāciju ar autoratlīdzību saņēmējiem - kultūras darbiniekiem, žurnālistiem.

Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietniece Jana Muižniece pauda, ka vēlētos uzzināt OECD ekspertu viedokli par sistēmas vājajiem punktiem, kā arī rekomendācijas situācijas uzlabošanai.

OECD arī iepriekš veica līdzīgus pētījumus citās valstīs.

Latvija pērn kļuva par OECD dalībvalsti.

 

Top komentāri

vecāks vīrelis
v
labākā , jo valsts apjāj klientu ar to jau tas labākums izteikts , man piemeeram mistiski sarēķināja par pamatu ņemot 1995 gadu un par katru krievu laiku gadu 1 eiro , neņemot vēraa nostrādāto gadu stāžu kurš man 45 gadi , vobšem fuflo , 250 uz rokas/
Dāvis
D
Kāpēc vajadzīgs vēl kāds vērtējums, ja dažādi eksperti pēc 1996. gada 40 reizes ir paziņojuši ka Latvijas pensiju sistēma ir labākā pasaulē, tā vienmēr ir ziņojuši mūsu mēdiji.
savdabīga izpratne
s
"Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs, deputāts Andris Siliņš (ZZS) sacīja, ka galvenā problēma ir saistīta ar to, ka pensijas ļoti ievērojami atšķiras pēc apmēra." Šāds konstatējums acīmredzot liecina par Siliņa aizvainojumu, ka viņam salīdzinājumā ar citiem ir liela pensija...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas