Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Operu turpmāk vadīs Maskats, Žagaram piedāvāts padomnieka krēsls

Latvijas Nacionālo operu turpmāk vadīs tās līdzšinējais direktora padomnieks muzikālajos jautājumos komponists Arturs Maskats, ilggadējam operas vadītājam Andrejam Žagaram piedāvāts vien padomnieka krēsls, portālu Diena.lv informēja kultūras ministres padomniece Ieva Līne.

LNO valdē darbosies arī mārketinga speciāliste un Rīgas biznesa skolas pasniedzēja Inese Eglīte un Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu satura redaktore, RISEBA lektore un muzikoloģe Daina Markova. 

Kultūras ministrija izmaiņas vadībā pamato ar nepieciešamību "nodrošināt sekmīgāku operas administratīvo pārvaldību".

Izvirzot Arturu Maskatu valdes priekšsēdētāja amatam, tika ņemta vērā viņa kompetence operas mākslinieciskās vadības darbā, augstākā muzikālā izglītība, pārliecinošais operas attīstības redzējums nākotnē, kā arī spēja strādāt komandā, uzsver ministrija. 

Līdzšinējam operas vadītājam Andrejam Žagaram, operā piedāvāts padomnieka amats, lai nodrošinātu sekmīgu iesākto projektu pabeigšanu, gatavojoties gan Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014, gan Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienības padomē un citiem nozīmīgiem pasākumiem.

A.Žagars pagaidām Kultūras ministrijas lēmumu komentē skopi. Vaicāts, vai varētu piekrist padomnieka amatam operā, viņš portālam Diena.lv vien norādīja, ka vispirms iepazīsies ar oficiālo lēmuma pieņemšanas gaitu – ko ir izvirzījusi konkursa komisija un vai arī viņš ir bijis šajā sarakstā. 

"Man ir svarīgi zināt, vai komisija izvirzīja mani kā vienu no valdes locekļiem. Gribu iepazīties ar šiem dokumentiem. Un tad man ir jāpadomā," uzsvēra līdzšinējais operas vadītājs, norādot, ka pats šos jaunumus uzzinājis tikai pirms īsa brīža un mutiski.

Plašākus komentārus par jauno valdes sastāvu un savu turpmāko dalību operas pārvaldē līdzšinējais LNO direktors sola tikai pašā vakarā vai sestdien no rīta.

Izvērtējot potenciālos kandidātus LNO valdei, kuri bija pieteikušies konkursā, komisija vadījās pēc nolikuma, bet, lai izveidotu vispiemērotāko vadības komandu Baltijā vadošā operteātra sekmīgai attīstībai, vēl papildus tika ņemts vērā arī operas arodbiedrību viedoklis, norāda KM.

A.Žagaram operas vadītāja krēslā vairākkārt pārmesta pārāk izšķērdīga dzīvošana, nerēķināšanās ar LNO piešķirtajiem budžeta līdzekļiem un to pārtēriņš, kā arī vienpersoniski lēmumi un pārāk autoritatīvs vadības stils. Lai šo situāciju mainītu, jau vairāk nekā pirms pusotra gada Kultūras ministrija ziņoja, ka operas pārvaldībai tiks veidota valde vairāku cilvēku sastāvā un A.Žagars varētu būt tikai viens no vadītājiem.

Šovasar konkurss uz LNO valdes amatiem arī tiešām tika izsludināts un A.Žagars apstiprināja, ka tajā piedalīsies

Papildināts ar fona informāciju - pēdējām divām rindkopām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas