Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ostrovska: Latvijā krieviem nav izdevīgi, ka krievu valoda kļūst par valsts valodu

Noteikt Latvijā krievu valodai otras valsts valodas statusu nozīmētu iznīcināt ne tikai latviski, bet arī krieviski runājošo vidusšķiru. Tā piektdienas rītā intervijā Latvijas Radio uzsvēra politoloģe Ilze Ostrovska. 

"Kamēr krievu valoda nav otrā valsts valoda, tikmēr latviešu valoda, protams, sargā vidusšķiru gan latviešu valodā kā pamatvalodā runājošo vidusšķiru, gan arī krievu valodā kā pamtvalodā runājošo vidusšķiru šeit Latvijā. Mazkvalificētam darbaspēkam jau valodai nav tik liela nozīme. Uz mazkvalificēto darbaspēku vai strādniekiem attiecas pilnā mērā princips par brīvā darbaspēka plūsmu Eiropas Savienībā. Kas attiecas uz vidusšķiru, tur katra nacionālā valsts to sargā kā var, un, un protams, nacionālā valoda ir viens no elemtiem, kas palīdz to izdarīt," sacīja I.Ostrovska. 


Viņa atklāja, ka krievu valoda veicinātu krieviski runājošo uzņēmēju un vidusšķiras imigrāciju Latvijā ne tikai no Krievijas, bet no visām krieviski runājošajām - arī Āzijas valstīm, un tādā veidā viegli izkonkurētu vietējos uzņēmējus un vidusšķiru.

18.februārī Latvijas pilsoņiem jāizšķiras - būt vai nebūt Latvijā divām valsts valodām. Taču tā nav tikai izšķiršanās par krievu valodas statusa nostiprināšanu Satversmē, bet gan daudz nopietnāka izvēle, kuras sekas var pilnībā izmainīt šejieniešu dzīvi un labklājību. Turklāt arī to pilsoņu labklājību, kas aktīvi cīnās par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai. 

: Pilna intervija ar Ilzi Ostrovsku (Latvijas Radio 1, 06.01.2012.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas