Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pabriks un EK komisārs vienisprātis par nepieciešamību ES vienoti sniegt atbalstu Ukrainai

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Eiropas Komisijas (EK) iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons ir vienisprātis par nepieciešamību Eiropas Savienībai (ES) vienoti sniegt atbalstu Ukrainai, tostarp, organizējot humāno koridoru, kas ļautu evakuēties civiliedzīvotājiem, kā arī piegādājot Ukrainai pirmās nepieciešamības preces.

Pabriks ceturtdien tikās ar Bretonu, lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju un ES iespējas atbalstīt Ukrainu, aģentūrai LETA atzina Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Amatpersonas bija vienisprātis par nepieciešamību ES vienoti sniegt atbalstu Ukrainai, tostarp, organizējot humāno koridoru, kas ļautu evakuēties civiliedzīvotājiem, kā arī piegādājot Ukrainai pārtiku, medikamentus un citas pirmās nepieciešamības preces.

Bretons norādīja, ka lūgs EK izvērtēt Pabrika jau iepriekš pausto ierosinājumu ES dalībvalstīm izņemt no valstu budžeta deficīta aizsardzībai paredzēto budžeta daļu, tādējādi nesamazinot aizsardzības budžetu un ļaujot attīstīt valsts aizsardzībai nepieciešamās kaujas spējas.

Tāpat EK iekšējā tirgus komisārs un Latvijas aizsardzības ministrs pauda kopīgu redzējumu par nepieciešamību palielināt ES kopējos ieguldījumus aizsardzības sistēmās, tostarp, pretgaisa aizsardzības jomā.

Apspriesto jautājumu vidū bija arī Latvijas un Eiropas Komisijas sadarbība kiberdrošības stiprināšanā, kā arī notiekošais informatīvajā telpā un iespējas operatīvi vērsties pret atsevišķos plašsaziņas līdzekļos izplatīto dezinformāciju un propagandu.

LETA jau rakstīja, ka Krievija ceturtdien, 24.februārī, iebruka Ukrainā, savukārt Baltkrievijas armija Ukrainas teritorijā iegāja 1.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas