Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Palielinās Latvijā adoptēto bērnu skaits

Pērn Latvijā adoptēti 127 bērni, kas ir viens no lielākajiem rādītājiem pēdējo desmit gadu laikā, savukārt adopcijai uz ārvalstīm izsniegtas 120 atļaujas. Kopumā redzama pozitīva iezīme, jo pēdējo piecu gadu laikā 2016. gadā pirmo reizi Latvijā adoptēto bērnu skaits pārsniedz uz ārvalstīm adoptēto bērnu skaitu, informē Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš.

"Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā ir būtiski mainījusies attieksme un izpratne par adopciju. Jūtami uzlabojies sabiedrības kopējais viedoklis un atbalsts bērniem, kuri atrodas ārpusģimenes aprūpē un kuriem nepieciešama pastāvīga ģimene. Adopcijā primārais un izšķirošais ir bērna labklājība, bērna tiesības un arī bērna viedoklis, ko nedrīkst aizmirst. Lai bērna un vecāku attiecības jau sākumā būtu vērstas uz sadarbību, lēmumam par adopciju jābūt ne tikai emocionālam, bet arī rūpīgi izsvērtam un racionālam," norādījis labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

Statistika liecina, ka adoptētāji Latvijā ir gatavi adoptēt arī vairākus vienas ģimenes bērnus, kā arī bērnus pirmsskolas vecumā. 2016. gadā divus vienas ģimenes bērnus adoptēja 13 ģimenes, kas ir par piecām ģimenēm vairāk nekā 2015. gadā. Savukārt viena ģimene adoptēja trīs vienas ģimenes bērnus. 2016. gadā 19 ģimenes adoptēja 22 bērnus, kuri bija pirmsskolas vecumā, liecina Labklājības ministrijas sniegtā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas