Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
NEPLP dod iespēju Roķei turpināt iesākto, bet plāno paplašināt valdi

Pamiers ar Latvijas Radio

Pretēji Latvijas Radio darbinieku bažām, ka pirmdien Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) varētu izteikt neuzticību Latvijas Radio valdes loceklei Sigitai Roķei, NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere pēc sēdes informēja par mierīgāku risinājumu. Padome uzskata, ka ir jāveic izmaiņas Latvijas Radio statūtos, atjaunojot valdi trīs cilvēku sastāvā. Līdz laikam, kad atklātā konkursā tiks izraudzīts valdes priekšsēdētājs un viens valdes loceklis, nolemts iecelt divus prokūristus, kas veiks šīs funkcijas. Valde lēmumus pieņems ar vienkāršu balsu vairākumu.

Tas nozīmē, ka tagadējā valdes locekle Roķe var palikt arī mazākumā. Viņai jau nākamā gada 10. janvārī beidzas pilnvaras amatā. Roķe žurnālistiem sacīja: "Ja divi jaunie valdes locekļi atbalstīs uzsākto pārmaiņu plānu un mēs visi iesim vienā virzienā, tad viss ir kārtībā."

To, ka situācija ir normalizēta, žurnālistiem atzina arī Radio darbinieku pārstāvis Eduards Liniņš. Viņš gan saskata riskus valdes paplašināšanā, jo iepriekš šo trīs cilvēku atalgojums "bija tāds, ka tur bija acīmredzama netaisnība". NEPLP pārstāvji nepieciešamību atjaunot trīs cilvēku valdi skaidroja ar konstatēto, ka Roķe viena nevarot tikt galā. Par to liecinot kaut vai tas, ka Latvijas Radio nav spējis iesniegt atalgojuma sistēmas pamatojumu, ko Latvijas Televīzija esot izdarījusi.

Pretrunas Latvijas Radio un NEPLP attiecībās sākās pēc padomes lēmuma uzdot Radio vadībai nodrošināt, ka Latvijas Radio Pieci.lv mūzikas saturs ne mazāk kā 80% no 1. septembra ir latviešu valodā. Šo lēmumu NEPLP nolēma apturēt līdz 2018. gada sākumam, bet – ne atcelt, uzsvēra Ķezbere. Viņa atzina, ka tas bijis pārsteidzīgs, tāpēc nepieciešams laiks, lai to kopā ar Radio vadību izvērtētu. Liniņš pagarināto diskusiju periodu novērtēja kā kompromisu.

Pretrunas NEPLP un Radio darbinieku attiecībās kulmināciju sasniedza brīdī, kad tika izplatīta atklātā vēstule, izsakot neuzticību NEPLP loceklim, Radio pārraugam Ivaram Āboliņam. Medija darbiniekus uztrauca arī tas, ka Āboliņš un padomes locekle Gunta Līdaka ar izteikumiem intervijās avīzē Diena un Neatkarīgā Rīta Avīze ir mazinājuši uzticību Radio, publikācijās situāciju medijā vērtējot kā dramatisku.

NEPLP ir neatkarīga institūcija, kurā nozaru pārraudzība ir sadalīta, tāpēc nav ne korekta, ne atbalstāma neuzticība Āboliņam, norādīja Ķezbere. Viņa uzsvēra: "Mēs esam vienoti. Tas ir mūsu lēmums. Ivars Āboliņš ir ieguldījis lielu darbu, un mēs negrasāmies ne viņu atcelt, ne kādu citu ielikt vietā."

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas, 18. jūlija, numurā!

Top komentāri

Neatšķir redakcionālo neatkarību
N
no valsts pasūtījuma. Kāpēc tādu liek par valdes priekšsēdētāju?
Un
U
prokūristi, jādomā būs no ZZS. Viss kārtībā, "ak cienījamā kundze"!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas