Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

papildināta (10:34) - Sociālajā mājā ugunsgrēkā bojā gājuši divi cilvēki

Aizvadītajā naktī, plkst. 02:37, VUGD saņēma informāciju, ka Valkas pagastā kādas dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī ir izcēlies ugunsgrēks. 

Ugunsdzēsēji nekavējoties uzsāka ēkas pārmeklēšanu, bet diemžēl divi cilvēki tika atrasti jau bez dzīvības pazīmēm, savukārt divas sievietes ugunsdzēsēji izglāba. 

Bojāgājušie ir apmēram 55 gadus veca sieviete un apmēram 60 gadus vecs vīrietis. Dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka liesmas jau bija iekļuvušas sienu un starpstāvu konstrukcijās, kas bija pildītas ar skaidām, un izplatījās uz ēkas bēniņiem un jumtu. 

Līdz ar to ugunsdzēsējiem nācās uzlauzt konstrukcijas, lai atrastu visus degšanas perēkļus. Sarežģīto dzēšanas darbu dēļ ugunsgrēku izdevās lokalizēt tikai plkst. 06:27, bet ugunsgrēka likvidācijas darbi vēl turpinās. 

Kopējā degšanas platība ir 60m2. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga smēķēšana, jo ugunsgrēks izcēlies gultā. Dzīvojamajā mājā atradās vairāki dzīvokļi, savukārt cilvēkiem, kuri gāja bojā pašvaldība bija sniegusi sociālo atbalstu.

Lai izvairītos no šādām traģiskām ugunsgrēka sekām, VUGD aicina iedzīvotājus savus mājokļus aprīkot ar dūmu detektoriem, kas ar skaņas signālu laicīgi brīdinās par mājoklī radušos sadūmojumu. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji piedalījās 11 kūlas ugunsgrēku dzēšanā. Lielākais no tiem reģistrēts Liepājā, Ezermalas ielā, kur pērnā gada zāle dega sešu hektāru platībā. Savukārt Nīcas novada Nīcas pagastā pērnā gada zāles dedzināšanas rezultātā dega saimniecības ēka 40m2 platībā un sadega tajā esošā tehnika un vieglā automašīna, kā arī nodega kūla četru hektāru platībā. 

Liepājā, Krasta ielā, Ventspilī, Mauru ceļā  un Piltenē, Saules ielā, pērnā gada zāle dega pusotra hektāra platībā. Savukārt, Ventspilī, Talsu ielā, dega mežs 100m2 platībā, pērnā gada zāle 2 hektāru platībā, kā arī žogs un atkritumi. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Aizvadītās diennakts notikumi parāda, ka kūlas dedzināšana var būt tikpat bīstams ugunsgrēks kā citi un tā rezultātā var nodegt ēkas.

Aizvadītajā diennaktī kopumā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus. Kopumā dzēsti 27 ugunsgrēki, to skaitā 11 kūlas ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi, bija arī divi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos bojā gājuši divi cilvēki.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas