Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta (13:40) - Termiņuzturēšanās atļauju izsniegs pēc 50 000 eiro samaksāšanas

Ārzemniekam ir tiesības pieprasīt termiņuzturēšanās atļauju ne ilgākam laikam par pieciem gadiem un ja viņš valsts budžetā ir samaksājis 50 000 eiro vai 35 140 latus, paredz Saeimas ceturtdien galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Imigrācijas likumā.

Līdz ar to deputāti nobalsojuši par koalīcijas panākto kompromisa variantu termiņuzturēšanās atļauju izsniešanā.

Nākamgad apmaiņā pret termiņuzturēšanās atļaujām varēs veikt ne vairāk par 700 darījumu par nekustamā īpašuma iegādi ar vērtību virs 150 000 eiro (105 000 latu) un vēl 100 darījumus gadā virs 0,5 miljoniem eiro (351 000 latu). Ja būs vairāk nekā 100 darījumu vērtībā virs pusmiljona eiro, to varēs papildināt uz tās kvotas rēķina, kas paredzēta darījumiem no 150 000 eiro, paredz apstiprinātais likumprojekts.

Valdība pēc Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Ekonomikas ministrijas izvērtējuma termiņuzturēšanās atļauju kvotu varētu arī samazināt, bet 2017.gadā šo programmu varētu atcelt.

Par katru darījumu valsts budžetā tiks iemaksāti 25 000 eiro (17 570 lati), un šie līdzekļi tiks izmantoti reemigrācijas pasākumiem un pirmā mājokļa programmai. Sākotnēji šos līdzekļus bija paredzēts iemaksāt Ekonomikas attīstības fondā, taču Saeimas Juridiskais birojs pret to iebildis ar norādi, ka šie līdzekļi iemaksājami valsts budžetā.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa preses sekretāre Līga Krapāne sacīja, ka kanceleja vēl nav saņēmusi pieņemtos likuma grozījumus, un prezidentam Bērziņam ir 10 dienas laika, lai pieņemtu lēmumu par grozījumu izsludināšanu.

Jau vēstīts, ka koalīcija oktobra sākumā spējusi rast kompromisu, līdz cik darījumiem gadā no nākamā gada varētu mazināt kvotu darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem, pēc kuriem tiek izsniegtas uzturēšanās atļaujas. No nākamā gada to skaitu samazinās līdz 700 gadā par darījumiem vērtībā līdz 150 000 eiro un vēl 100 - vērtībā līdz pusmiljonam eiro.

Paredzēts, ka termiņuzturēšanās atļauju skaitu nākamgad un aiznākamgad samazinās par 175 un 2016.gadā atkārtoti pārskatīs šo termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas kārtību.

Asi par Nacionālās apvienības (NA) rīcību, nepiedaloties balsojumā par nākamā gada budžeta likumprojekta nodošanu vērtēšanai Saeimā, par ieganstu minot neatrisināto jautājumu par termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu nekustamā īpašuma iegādei, izteicās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība). Viņa pauda, ka šī rīcība varētu būt saistāma ar NA izpatikšanu sponsoriem.

(pievienota 6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas