Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

papildināta (14:36) - Rīgas pilij papildus nepieciešamo naudu rēķinās vēl divus mēnešus

Līdz 25.decembrim varētu būt lielāka skaidrība par Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidēšanai papildus nepieciešamo naudu.

Otrdien Ministru kabinets līdz 25.decembrim pagarināja VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) iepriekš doto uzdevumu iesniegt informatīvo ziņojumu par Rīgas pils ugunsgrēka radīto zaudējumu apmēru.

VNĪ informē, ka, izpildot doto uzdevumu, veikta virkne darbību Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidēšanai. Valdība aiz slēgtām durvīm arī uzklausīja informatīvo ziņojumu par Rīgas pils būvniecības projekta realizāciju un izlietotā finansējuma apmēru.

VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane pēc sēdes žurnālistiem sacīja, ka papildu informāciju valdībai sniegs līdz 25.decembrim, kad arī tiks lemts par papildu nepieciešamo finansējumu Rīgas pils projekta turpināšanai. Tāpat tiks sniegta papildu informācija par sadarbību ar Baltijas Apdrošināšanas namu.

Līdz šim Rīgas pils ugunsgrēka seku likvidēšanā ieguldīti 400 000 lati. "Mums ir jārēķinās, ka patlaban notiek projekta izstrāde jumta konstrukcijas izbūvei, tad, kad pilnībā būs zināmi visi projekta risinājumi, varēs aplēst izmaksas saistībā ar Rīgas pils jumta izbūvi," sacīja Strautmane.

Atlīdzību 146 000 latu apmērā līdz šim izmaksājis tikai viens apdrošinātājs - BTA. Savukārt Baltijas Apdrošināšanas namam vēl nav iesniegts pilns zaudējumu atlīdzības pieteikums, jo tiek gaidīts ekspertu ziņojums par ugunsgrēka rezultātā Rīgas pilij nodarītajiem bojājumiem un zaudējumiem, kas varētu rasties, šo bojājumu novēršanai. 

"Tā noteikti ir stipri lielāka summa, jo tā ir īpašuma apdrošināšanas polise, no kā tiks segti zaudējumi," atzina Strautmane.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) pēc valdības sēdes žurnālistiem neslēpa, ka VNĪ darbā saistībā ar ugunsgrēka seku likvidēšanu vērojamas problēmas, bet darbi uz priekšu tomēr virzoties. "Ne pietiekami straujā tempā un ne bez negludumiem, bet darbs uz priekšu virzās," bilda premjers.

Jau ziņots, ka traģiskajā ugunsgrēkā, kas plosījās naktī uz 21.jūniju, tika izpostīta Rīgas pils 3200 kvadrātmetru platībā. 

(Pievienots premjera komentārs 8.rindkopā.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas