Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināta - FOTO: Zatleri Mazsalacā un Rūjienā

Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere pirmdien uzturējās Ziemeļlatvijas pilsētās Mazsalacā un Rūjienā, informē Prezidenta preses dienests.  

Mazsalacā Valsts prezidents piedalījās izstādes atklāšanā, kas atspoguļo Mazsalacas novada sabiedriskās aktualitātes, sadarbību ar igauņiem, kā arī mazsalaciešu panākumus. Izstādes ietvaros 80 gadu jubilejā īpaši tika sumināta cimdu adīšanas meistare Nellija Nurmika.

Mazsalacas novada uzņēmēji Valsts prezidentam izteica savu viedokli par nodokļu sloga ietekmi uz uzņēmējdarbību. Sarunas gaitā tika pārrunāts novada darbības plāns sociālā spilvena nodrošināšanai, īpaši meklējot finansiālos risinājumus skolēnu brīvbiļetēm un brīvpusdienām. Sarunu laikā pārrunāts arī jautājums, ka pieaug bērnu skaits, kuru vecāki devušies strādāt uz ārzemēm.  

Pēc Skaņā kalna apmeklējuma Valdis Zatlers devās uz Rūjienu, kur nolika ziedus pie K.Zemdegas pieminekļa „Tālavas taurētājs”. Spītējot lietum, Rūjienas centrā bija sapulcējies liels skaits pilsētas iedzīvotāju, ar kuriem Valsts prezidents pārrunāja ekonomiskās krīzes radītās problēmas, tajā skaitā pensiju samazināšanu un veselības aprūpes stāvokli.

L.Zatlere  savukārt Mazsalacā apmeklējusi kokgriezēja Valtera Hirtes muzeju,  savukārt Rūjienā – mākslinieka Ādama Alkšņa darbnīcu, izstāžu zāli, kā arī pilsētas aprūpes centru, informē Valsts prezidenta preses dienests.

(papildināta ar foto no Rūjienas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas