Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (08:17) - Parakstīts līgums par Liepājas metalurga pārdošanu

Maksātnespējīgās AS Liepājas metalurgs (LM) administrators Haralds Velmers šodien parakstījis līgumu par pamatražotnes pārdošanu Ukrainas uzņēmumam KVV Group, informē uzņēmuma pārstāve Inese Ozoliņa.

Pēc līguma parakstīšanas Velmers atzina, ka ir noslēdzies ļoti būtisks posms LM pārdošanā un viņš ir gandarīts, ka izdevies atrast investoru un noslēgt darījumu iepriekš plānotajā laikā.

"Šī mēneša laikā mēs nopietni strādāsim, lai nodotu LM mantu jaunajam īpašniekam un uzņēmums pēc iespējas ātrāk varētu atsākt ražošanu. Tās ir ļoti labas ziņas gan liepājniekiem, gan Latvijas tautsaimniecības nozarei kopumā," pēc līguma parakstīšanas sacīja Velmers.

KVV Group īpašnieks Valērijs Krištals pirkuma līguma parakstīšanu nosauca par sākumu jaunai uzņēmuma nākotnei metalurģijas pasaulē. "Varu apliecināt, ka Latvijā maksātnespējīgā LM pārdošanas process no valsts puses tika organizēts augstā līmenī un ļoti profesionāli. Šobrīd mēs aktīvi turpināsim darbu, lai ražotne savu darbu atsāktu pēc iespējas drīzāk - pēc labākā scenārija, jau novembrī," pastāstīja Krištals.

"Pirmajā posmā paredzam, ka tā [ražotne] darbosies divās maiņās, saražojot vairāk nekā 35 000 tonnu produkcijas mēnesī. Savukārt nepieciešamais darbinieku skaits būtu ap 500 cilvēku, kas atbilstoši jaudu pieaugumam arī palielināsies," ražotnes plānus klāstīja KVV Group īpašnieks.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ir priecīgs par paziņojumu un piektdien, LTV1 raidījumam Rīta Panorāma atzina, ka "šis ir gadsimta līgums Liepājā". 

"KVV Group ir piesaistījuši gan esošos inženierus, gan tehnologus. Tāpat piesaistījuši arī no Ukrainas dažus spēcīgus tehnologus. Sarunas ceturtdien izklausījās pietiekami lietišķas - gan ar esošās tehnoloģijas raksturojumu, gan plāniem, ko uzlabos rūpnīcā. Kā zināms, rūpnīcā krāsnis [kāda daļa] ir pašas modernākās, taču tajā pašā laikā ir mērķis vēl vairāk paplašināt sortimentu," norāda Sesks.

Kā ziņots, pašreizējie aprēķini rāda, ka valsts varēs atgūt visus no budžeta samaksātos līdzekļus, kuri ieguldīti galvojuma izpildē, kā arī jau pirmajā maksājumā tiks atgūti līdzekļi, kas tika ieguldīti uzņēmuma uzturēšanā pēc tā darbības pārtraukšanas. Tāpat atsevišķi no rūpnīcas tiek realizētas arī citas ķīlas. Piemēram, Valsts kase jau ir saņēmusi 768 000 eiro no medicīniski sanitārās daļas realizācijas.

Patlaban investors KVV Group ir iemaksājis vienu miljonu eiro kā apliecinājumu savu nodomu nopietnībai. Turpmāk maksājumi tiks sadalīti desmit gados - ar gada maksājumu deviņi miljoni eiro. Par nodrošinājumu kalpos līdzšinējās un papildu ķīlas, kā arī komercbankas galvojums.

Ziņa papildināta ar 6., 7. rindkopu 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas