Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

papildināts (12:21) - Pirmoreiz Swedbank bankomātos dienas laikā iemaksātā nauda pārsniegusi izmaksu apmēru

Šonedēļ reģistrēta diena, kad skaidras naudas iemaksa Swedbank bankomātos pirmo reizi pārsniedza skaidras naudas izmaksu apjomu - dienā iemaksāti 4,7 miljoni latu, bet izmaksāti - četri miljoni latu.

"Tas ir būtisks notikums, ja vērtējam no sabiedrības finanšu paradumu viedokļa, jo digitālie pakalpojumi arī finanšu jomā kļūst par populārākajiem," norāda Swedbank valdes loceklis un eiro projekta patrons Ģirts Bērziņš.

Jau visu šo gadu ir vērojams, ka cilvēki ļoti strauji maina paradumus un arvien biežāk izvēlas ērtākus un izdevīgākus pašapkalpošanās kanālus, tostarp bankomātus. Vienlaikus samazinās skaidras naudas darbību īpatsvars filiālēs. Jau septembrī klienti 95,3% no visu skaidras naudas iemaksu skaita veica tieši bankomātos, nevis filiālēs, liecina Swedbank dati.

"Savukārt eiro ieviešanas tuvošanās veicina lēmumu noguldīt latu pārpalikumus banku kontos, jo tādējādi pāreja uz eiro sanāk visērtākā. Tas atspoguļojas arī bankas pakalpojumu lietošanas statistikā - nedēļas laikā iemaksātās naudas apjoms pieaudzis par 75%," informē Bērziņš.

"Ir skaidri redzams, ka uz bankomātiem un filiālēm tiek nesta ilgi malā nolikta nauda, kas bieži vien ir saburzīta, iedzeltējusi u.tml. Turklāt tendence, ka ar bankomātiem tiek aizstātas tieši filiāļu aktivitātes, ir acīmredzama - cilvēki iet pie iemaksas aparātiem un savus ietaupījumus uztic tiem," papildina Bērziņš.

Viņš īpaši atzīmē, ka aktīvi bankomātu lietotāji ir arī seniori. "Redzēju, ka klienti seniori aktīvi izmanto mūsu darbiniekus, lai ierāda, kā jālieto iemaksas aparāts - acīmredzami daudzi uzsāk tos lietot tieši šajā laikā," secina bankas pārstāvis.

Swedbank preses sekretāre un eiro projekta komunikācijas vadītāja Kristīne Jakubovska atzīmēja, ka arī mazie uzņēmumu izmanto iespēju iemaksāt latu banknotes iemaksu automātos kā alternatīvu iespēju inkasācijai vai bankas filiāles apmeklējumam.

Pievienota 5.-7.rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas