Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (12:33) - Vienotība oficiāli virza Dombrovski kā ETP kandidātu EK prezidenta amatam

Partija Vienotība izvirzījusi Valdi Dombrovski kā savu oficiālo kandidātu Eiropas Tautas partijai (ETP) Eiropas Komisijas (EK) prezidenta nominācijai. Šādu lēmumu sestdien, 15.februārī, pieņēmusi partijas dome.Dombrovski kā vienu no ETP kandidātiem EK prezidenta amatam sestdien domes sēdē izvirzīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Pieņemot nomināciju, Dombrovskis pauda pateicību Ministru prezidentei un partijas biedriem par atbalstu un uzticību un norādīja, ka šī nominācija ir lieliska iespēja diskutēt par Latvijas lomu un iespējām Eiropas Savienības (ES) līmenī, par mūs valsts paveikto, kā arī iespējamajiem ES tālākās attīstības virzieniem un jautājumiem.Kā galvenās nākamās EK darba prioritātes Dombrovskis minēja jaunu darba vietu radīšanu, vienotā tirgus stiprināšanu, ilgtspējīgas ekonomiskās izaugsmes un godīgākas konkurences nodrošināšanu ES.Dombrovskis arī pauda pārliecību, ka Vienotība gaidāmajās EP vēlēšanās piedāvās visspēcīgāko un profesionālāko komandu, kas, pārstāvot  EP lielāko un ietekmīgāko – ETP grupu, spēs šos jautājumus risināt un uzturēt ES dienaskārtībā, nodrošinot, ka Latvijas pozīciju EP sadzird un ņem vērā.

Iekšējā procedūra peredz, ka nacionālajām partijām savi kandidāti jānominē ETP līdz 5.martam, taču tam nepieciešams vēl divu citu dalībvalstu politisko spēku atbalsts. Portāls Diena.lv šonedēļ jau rakstīja, ka atbalstu Dombrovska kandidatūras izvirzīšanai paudušas gan Igaunijas Tēvzemes un ResPublica apvienība, gan Lietuvas Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti, kas abi, līdzīgi kā Vienotība, pieder Eiropas Parlamenta (EP) lielākajai politiskajai grupai - ETP. 

Tikmēr partijas vēlēšanu deputātu kandidātu saraksta līderi bez Dombrovska būs arī EP deputāte Sandra Kalniete un bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Kā nākamie EP vēlēšanu sarakstā iekļauti līdzšinējie EP deputāti Krišjānis Kariņš, Kārlis Šadurskis un Inese Vaidere, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, satiksmes ministra padomniece Karina Korna un Saeimas deputāts Andrejs Judins, bet kandidātu saraksta pirmo desmitu noslēdz Vienotības Jaunatnes organizācijas pārstāvis Krišjānis Bušs.

Ar 11.numuru sarakstā kandidēs Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs, kam seko partijas reģionu pārstāves Elga Zēģele un Anna Broka, savukārt sarakstu noslēgs Anna Buša, Ārpolitikas institūta asociētais pētnieks, bijušais Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Veiko Spolītis un Rīgas domes deputāts Pēteris Viņķelis.

Papildināta ar 6.-8.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas