Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts (15:03) - Stradiņa slimnīcu pagaidām vadīs līdzšinējā valde

Līdz februāra vidum Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) valde paliks esošajā sastāvā. Šāds lēmums pirmdien pieņemts PSKUS dalībnieku sapulcē, Dienai sacīja Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš. Tas nozīmē, ka slimnīcas valdes priekšsēdētājas pienākumus turpinās pildīt Eva Strīķe, bet valdes locekļa pienākumus Guntis Bahs.

Muciņš lēmumu pamatoja ar to, ka īsajā laika posmā kopš valdes locekļu atkāpšanās un valdes priekšsēdētājas Rūtas Valteres atsaukšanas, nav pieticis laika, lai vienotos par jaunās valdes sastāvu. Bet tā kā šobrīd slimnīcai jāgatavo jaunais budžets un neatliekami jāuzsāk šī gada uzdevumu plānošana un veikšanas, nolemts slimnīcas valdes pienākumus uzticēt Srīķei un Baham. Viņi šīm piedāvājumam piekrituši.

Nākošreiz par Stradiņu slimnīcas valdes sastāvu plānots lemt februāra vidū. Muciņš gan nevarēja ne apstiprināt, ne noliegt, vai arī pēc tam darbu varētu turpināt Strīķe un Bahs.

Diena jau iepriekš rakstīja, ka sistēmiski trūkumi PSKUS pārvaldībā un valdes locekļu atšķirīgais skatījums uz turpmāko iestādes darbību bija galvenie iemesli, kāpēc pagājušā gada 19. decembrī par pārkāpumiem no amata tika atsaukta bijusī valdes priekšsēdētāja Rūta Valtere un paši atlūgumus iesniedza valdes locekļi Strīķe un Bahs.

Veselības ministrija gan uzsāka iekšējo izmeklēšanu tieši kāda, iespējams, fiktīvi slēgta līguma starp Valteri un kādu personu dēļ. Tomēr par konkrēto līgumu izmeklēšanu veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), un pagaidām nav zināms, kad izmeklēšana varētu noslēgties.

Papildināta visa ziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas