Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (15:27) - Liepājā piedzērušies vecāki nespēj parūpēties par zīdaini; bērns nodots mediķu aprūpē

Otrdien kādā dzīvoklī Liepājā konstatēts, ka vecāki, būdami stiprā alkohola reibumā, nespēj parūpēties par vienu mēnesi vecu zīdaini. Bērns, kurš dzimis šī gada septembrī un kuram nepieciešama speciāla aprūpe, nodots Liepājas Reģionālās slimnīcas mediķu aprūpē, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Signe Šteinberga.

Ierodoties Laivu ielas dzīvoklī, policija otrdienas vakarā konstatējusi, ka abi bērna vecāki - 1971.gadā dzimusī sieviete un 1977.gadā dzimušais vīrietis - ir stiprā alkohola reibumā un nespēj parūpēties par savu bērnu. Alkohola koncentrācija izelpā bērna mātei bijusi 4,17 promiles, bet tēvam - 3,81 promile.

Bērns nodots Liepājas Reģionālās slimnīcas mediķu aprūpē un par notikušo nekavējoties informēta bāriņtiesa. Kā norādīja policijā, šī ģimene jau agrāk nonākusi sociālo dienestu redzeslokā.

Zīdainis ievietots Liepājas Reģionālās slimnīcas perinatālās aprūpes nodaļā veselības stāvokļa novērošanai, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase. Bērna veselības stāvokli slimnīcas pārstāve sīkāk nekomentēja, taču norādīja, ka draudu zīdaiņa dzīvībai un veselībai nav. Viņa arī slimnīcas vārdā pauda pateicību līdzcilvēkiem, kuri nav bijuši vienaldzīgi, redzot, ka bērns atrodas neadekvātos apstākļos. 

Policija aicina iedzīvotājus, saskaroties šādām un līdzīgām situācijām, kurās vecāki nespēj pildīt savus pienākumus un tiek apdraudēta bērna dzīvība un veselība, nekavējoties informēt par to policiju.

pievienota 4. rindkopa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas