Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (16:38) - LTV satura uzlabošanai krievu valodā piešķir vairāk nekā pusmiljonu

Otrdien Ministru kabinets aiz slēgtām durvīm nolēma piešķirt aptuveni 600 000 eiro Latvijas Televīzijas (LTV) satura uzlabošanai krievu valodā, pēc valdības sēdes žurnālistiem atklāja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība).

Viņa gan izvairījās runāt par to, kādi uzlabojumi gaidāmi LTV saturā krievu valodā, bilstot, ka valdība lemj par līdzekļu piešķiršanu, nevis saturu.

Vienlaikus viņa bilda, ka par plānoto valdības sēdē informāciju sniedzis Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes vadītājs Ainārs Dimants.

Dimants aģentūrai LETA sacījis, ka  682 399 eiro piešķirti krievvalodīgajiem domātā satura izveidei un izplatīšanai LTV7 kanālā, kā arī LR4 un portālā lsm.lv. Līdzekļi piešķirti satura izstrādei krievu valodā, kā arī tā izplatīšanai un mārketingam.

Lielākā daļa finansējuma piešķirta LTV, kas kanālā LTV7 plāno veidot rīta ziņas krievu valodā, kas būs skatāmas katru dienu, un ik svētdienas analītisko ziņu raidījumu. Plānots izveidot jaunu studiju rīta ziņām, jo esošo tajā laikā aizņems raidījums Rīta panorāma, kā arī iegādāt papildus kameras filmēšanai izbraukumos, norādīja Dimants. Iknedēļas pētnieciskās žurnālistikas raidījumam papildus studija plānota netiek, vēsta LETA.

Latvijas Radio (LR) saņems 250 000 eiro, kas tikšot novirzīti LR4 apraides paplašināšanai un krievvalodīgā satura veidošanai radio, kā arī lsm.lv portāla vajadzībām. Dimants arī piebilda, ka lsm.lv varētu portālā izvietot arī LTV7 veidotos video materiālus, kā arī domāts tiekot par to izvietošanu citos pašmāju interneta portālos.

Uz jautājumu, vai finansējums domāts vienotā Baltijas telekanāla krievu valodā veidošanai, Dimants norādīja, ka tas veicināšot iestrādņu izveidi un pilnvērtīgam darbam būtu nepieciešams ikgadējs finansējums vismaz 2,5 miljonu eiro apmērā, kas arī tikšot prasīts no nākamā valsts budžeta.

Lai Latvija pilnvērtīgi spētu piedalīties šāda kanāla darbā, tai dienā būtu nepieciešams radīt divas līdz trīs stundas aktuālu videomateriālu. Tāpat arī nepieciešams būšot sadarboties izklaidējoša un cita veida satura iegādē, par ko jau esot runāts ar Ukrainas telekompānijām, kā arī ar neatkarīgo Krievijas telekanālu Doždj.

(Papildināta no 4.rindkopas.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas