Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināts (17:58) - Saeimas deputāts Reskājs pamet Saskaņas centru; Urbanovičs neskumst

Saeimas deputāts Vladimirs Reskājs nolēmis pamest politisko partiju apvienību Saskaņas centrs (SC) un tās frakciju parlamentā. Līdz ar to SC frakcija Saeimā saruks līdz 30 pašreizējā 31 deputāta vietā.

"Lēmumu pieņemt nebija viegli. Tomēr pēc konsultācijām ar saviem vēlētājiem, kuriem šobrīd vairāk kā jebkad ir nepieciešamība sajust politiķu darba rezultātus un Latvijas attīstības perspektīvas, saprotu, ka šīs intereses vislabāk varēšu pārstāvēt ārpus SC," portālu Diena.lv informēja Reskājs.

Viņš saka, ka turpinās strādāt, lai partiju darbs tiktu pārorientēts uz valsts mērķtiecīgu attīstību. "Politiķu dienaskartībā dominētu ekonomikas un reģionālās attīstības jautājumi, savukārt valsts pārvalde kļūtu efektīva un uz rezultātu tendēta. Ejot uz priekšu, politikai jākļūst racionālai, bet politiķiem jāspēj izvirzīt un sasniegt mūsu nāciju vienojošus mērķus," uzsver deputāts.

Reskāja lēmums atstāt apvienību "Saskaņas centrs" (SC) bija sagaidāms un tas neraisa ne skumjas, ne prieku, šodien žurnālistiem sacīja SC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. Viņš norādīja, ka būtu melots, ja sacītu, ka viņš pēc Reskāja lēmuma ir priecīgs vai noskumis. Reskājs ir "pamatīgs puisis ar īpašu pašnovērtējumu", un frakcija viņam draudzīgi ir novēlējusi veiksmi.

SC frakcijas priekšsēdētājs pauda, ka šāds pavērsiens bija gaidāms, jo bija redzami Reskāja neslēptie sadarbības pierādījumi ar ekspremjera Einara Repšes "veidoto struktūru".

Reskājs sola turpināt savu darbu politikā un meklēt domubiedrus. "Vēlos panākt, lai iedzīvotāji lepojas ar Latviju, bet pārējā pasaule uzskata mūsu valsti par piemēru iedzīvotāju labklājības un ekonomikas attīstības jomā. Tam ir nepieciešamas pārmaiņas politiskajā kultūrā - mums vairāk jāsadarbojas un jāsadzird vienam otrs, lai Latvija attīstītos pozitīvā virzienā."

Reskājs pateicas saviem frakcijas kolēģiem un vēl veiksmi atsevišķās iesāktajās iniciatīvās.

Reskājs par Saeimas deputātu no SC tika ievēlēts 2011.gadā. 11.Saeimā viņš strādā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā un Sabiedrības saliedētības komisijā.

Ja kāds deputāts izstājas no frakcijas, viņš nezaudē deputāta mandātu un turpmāk tiek uzskatīts par pie frakcijām nepiederošu deputātu. Līdz šim Saeimā strādāja septiņi pie frakcijām nepiederoši deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas