Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināts (18:09) - Citadeli pārdos ārvalstu investoriem, tostarp Ripplewood Holdings

Valdība akceptējusi ASV fonda Ripplewood Holdings izteikto bankas Citadele iegādes piedāvājumu, pēc vairākas stundas ilgušās lemšanas žurnālistiem paziņoja premjere Laimdota Straujuma (Vienotība).

Valstij piederošās bankas Citadele daļas pārdos starptautiskajiem investoriem un Ripplewood Holdings būs viens no tiem. Pašlaik Latvijas valstij pieder 75% Citadeles akciju un 25% - Eiropas Reģionālās attīstības bankai (ERAB). Saskaņā ar jauno vienošanos 25% akciju piederēs ERAB, 25% - Ripplewood Holdings, bet 50% - kādiem pašlaik nenosauktiem investoriem, kas arī būšot no ārvalstīm.

Ripplewood Holdings pārstāvis Tims Kolinss pastāstīja, ka atzinīgi vērtē līdz šim Citadeles vadība spējusi paveikt būtisku darbu sarežģītos apstākļos. Viņš ir cerīgs par bankas attīstību ne tikai Latvijā, bet arī plašāk šajā Eiropas reģionā. Kolinss pastāstīja, ka ir izveidojis investoru grupu, lai iegādātos visas valsts daļas Citadelē. Investoru grupā ir dažādu valstu pārstāvji ar plašu pieredzi.

"Strādāsim, lai banka augtu un kļūtu par reģionālu līderi," viņš uzsvēra. 

Pašlaik darījuma nosacījumu un summas netiek atklātas, taču izraudzītais scenārijs ir "labākais mums iespējamais", uzsvēra Straujuma, un piebilda, ka līgumu par darījumu paredzēts saskaņot līdz 30.septembrim. Šajā datumā Eiropas Komisijai jādod savs slēdziens - akceptēt darījumu vai nē.

Darījumu arī akceptējusi arī ERAB.

Iepriekš Ripplewood Holdings izteikts piedāvājums iegādāties Citadeli par 113 miljoniem eiro. Savukārt Latvijas Televīzija pagājušajā nedēļā ziņoja, ka tas esot gatavs maksāt vien pusi no šīs summas.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas