Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (18:31) - Par neatbilstošiem apstākļiem cietumā no valsts piedzen 3000 eiro

Administratīvās rajona tiesas Jelgavas tiesu nams 19.oktobrī daļēji apmierināja kāda ieslodzītā pieteikumu un par neatbilstošiem apstākļiem Jelgavas cietumā no Ieslodzījuma vietu pārvaldes piedzina 3000 eiro morālā kaitējuma atlīdzību.

Tiesa atzina, ka laikā no 2013.gada marta līdz 2014.gada martam apsūdzētajam Jelgavas cietumā netika nodrošināta pietiekama dzīvojamā platība, kā arī pietiekams apgaismojums. Kameras dzīvojamā platība, kurā apsūdzētais tika turēts kopā ar citu ieslodzīto, bija vien nedaudz lielāka par pieciem kvadrātmetriem, aģentūru LETA informēja advokāta Artūra Zvejsalnieka birojā.

Administratīvās rajona tiesas spriedumu var pārsūdzēt mēneša laikā.

Tiesā aģentūrai LETA norādīja, ka tiesa nolēma bez izskatīšanas atstāt pieteikumu daļā par mantisko zaudējumu atlīdzināšanu.

Advokāta birojā papildināja, ka pašlaik Administratīvās tiesas Jelgavas tiesu namā ir vērsušies arī vairāki citi Jelgavas cietuma ieslodzītie saistībā ar apstākļiem šajā ieslodzījuma vietā.

Lietuvas pilsonis Sergejs Markevičs ir viens no vīriešiem, kas tika apsūdzēts par vairāku uzņēmēju pasūtījuma slepkavībām un kādreizējā Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča slepkavības mēģinājumu. Rīgas apgabaltiesa Markevičam piesprieda mūža ieslodzījumu.

(ziņa papildināta ar pēdējo rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas