Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (19:47) - Pie valdības nama aptuveni tūkstotis cilvēku protestē pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā

Pie valdības nama aptuveni tūkstotis cilvēku protestē pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā. Cilvēku skaits joprojām turpina palielināties.

Cilvēkiem rokās ir dažādi plakāti, uz kuriem teikts "Nē! Balto tautu genocīdam", "Baltiju baltiešiem, Eiropu - eiropiešiem, Āfriku - afrikāņiem", "SOS! Glābiet Latvijas pensionārus un bērnus", uz citiem plakātiem protestētāji prasa - "Cik imigrantus izmitinās savās mājās Straujuma?".

Viens no protesta akcijas dalībniekiem skaļrunī pateicās visiem klātesošajiem, norādot, ka šī akcija bija svarīga katram pilsonim, jo "mēs esam savā valstī, kur paši pieņemam lēmumus".

Tad protesta akcijas dalībnieki tika aicināti doties pie Brīvības pieminekļa, lai kopīgi nodziedātu valsts himnu. Daļa protestētāju sāka izklīst, daļa vēl palika pasākuma vietā, bet lielākā daļa devās pie Brīvības pieminekļa.

Akcijas laikā par nepakļaušanos policijas darbiniekiem aizturēta viena persona, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins. LETA jau vēstīja, ka vienam no protesta akcijas dalībniekiem radās domstarpības ar policistiem plakāta dēļ. Policisti skaidroja, ka šāds plakāts pasākuma teritorijā nevar būt, jo to nevēloties pasākuma organizatori. Vīrietis atteicās pamest teritoriju, aizbildinoties, ka plakāts nav viņa. Tad likumsargi viņu aizveda prom.

Protestētājiem rokās ir arī Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī citu valstu karogi. Pasākumā piedalās arī pārstāvji no Lietuvas un Igaunijas, kurus sveic ar skaļiem aplausiem.

Protestu akcijā galvenokārt pulcējušies vecāka gadagājuma cilvēki, jauniešu ir salīdzinoši mazāk.

Ik pa laikam kāds no pūļa kaut ko izkliedz, piemēram, kāds vīrietis skandēja "imigrantiem nē", piebilstot, ka "Latvija nav Eiropas Savienība, Latvija ir Latvija". Tāpat periodiski tiek izbļauti saukļi "Ārā imigrantus!" un "Nodevībai nē!", "Kolonistiem nē!". Pūlis arī skandē "Latvija ir mūsu, Latviju latviešiem". Protestētāji vienojas arī dziesmā.

Tāpat aktīvisti ar plakātu un saukļa "Referendumu!" palīdzību pieprasa valdībai rīkot referendumu, lai iedzīvotāji varētu paust viedokli par bēgļu uzņemšanu.

Kāds kungs Andrejs Jansons apkārtesošajiem dala avīzi "Latvijas Nacionālās frontes laikraksts latviešu nācijas sirdsapziņai". Laikraksta galviņu rotā uzraksts "Nevienam mēs Latviju nedodam. Deokupācija. Dekolonizācija. Deboļševizācija.".

Starp protestētājiem manāmi arī Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK pārstāvji - Jānis Dombrava, Imants Parādnieks, Kārlis Krēsliņš, Rihards Kols. Tāpat piedalās nacionālās apvienības pārstāvji no Rīgas domes - Andris Lācis un Jānis Feldmanis, kurš piketētāju atsaucību vērtē pozitīvi.

Feldmanis sacīja, ka pikets notiek, jo cilvēkiem valdība nav izskaidrojusi risinājumu - vai tiks nodrošināti medicīnas pasākumi un vai Valsts policija būs spējīga parūpēties par nekārtībām, ko varētu rosināt bēgļu ienākšana.

Tāpat ir arī dažādu organizāciju pārstāvji, piemēram, no Latvijas ukraiņu kongresa.

Jaunieši, kas piedalās piketā, aģentūrai LETA skaidroja, ka atnākuši galvenokārt tādēļ, lai nepieļautu svešu kultūru ienākšanu valstī, kā arī izvairītos no terorisma draudiem. Jaunietis Bruno Legzdiņš pauda bažas, ka līdz ar pirmo bēgļu uzņemšanu varētu sekot citu imigrantu lavīna, kas būtu apdraudējums latviešu drošībai. Kāds cits jaunietis pauda viedokli, ka Latvija ir pārāk maza valsts, lai spētu atļauties uzņemt bēgļus.

Aģentūra LETA sastapa arī jauniešus, kas bija redzami iepriekš interneta vidē izplatītā video - aicinājumā uz piketu. Viņiem mugurā bija krekliņi ar nacionālās apvienības simboliku. Viens no jauniešiem Andris Auza apgalvoja, ka jaunieši partiju nepārstāv, bet atbalsta viņu viedokli. Jautāti, kā tapa video, jaunieši skaidroja, ka viņiem piedāvāja paust viedokli filmējoties un viņi piekrituši. Kas iniciēja video tapšanu un piedāvāja filmēties, gan jaunieši neatklāja.

Pasākums piesaistījis arī lielu plašsaziņas līdzekļu uzmanību.

Kārtību šajā protestu akcijā uzrauga policijas pārstāvji.

pievienota 2.-4. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas