Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par 1,7 miljoniem uzlabos Dailes teātra energoefektivitāti

Valsts akciju sabiedrība Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) Dailes teātra ēkas energoefektivitātes uzlabošanai piesaistījusi 1,714 miljonus eiro. Pašlaik notiek projekta izstrādāšana, bet paši būvdarbi sāksies 2019. gada nogalē, portālu Diena.lv informēja VNĪ.

Projekta ietvaros tiks siltinātas ārsienas, mainītas ārdurvis, logi, vārti, jumts, pārbūvēta apkures sistēma, kā arī pilnveidots apgaismojums gan uz skatuves, gan ēkā kopumā.

"Tādējādi komfortablāk un patīkamāk jutīsies gan Dailes teātrī strādājošie aktieri un darbinieki, gan arī izrāžu apmeklētāji, savukārt pats teātris maksās mazāk par komunālajiem pakalpojumiem un ietaupītos līdzekļus varēs novirzīt citām vajadzībām," nepieciešamību veikt energoefektivitātes uzlabojumus pamatoja VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis. 

Jāuzsver, ka piesaistītie 1,7 miljoni eiro ir paredzēti tikai ēkas energoefektivitātes uzlabošanai, bet iecerēts labiekārtot arī teritoriju ap teātra ēku. Tā kā valsts budžetā brīvu līdzekļu šim nolūkam nav, labākais risinājums vēl jāmeklē.

"Atbilstoši Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes lēmumam, teātra priekšpagalmā ir jāsaglabā lielās plātnes. Pilnībā tās būs iespējams nomainīt tikai pēc ēkas energoefektivitātes projekta pabeigšanas. Savukārt pagaidu risinājumi ir dārgi un mazefektīvi. Priekšpagalma noklāšana ar bruģi izmaksātu vairāk nekā 115 tūkstošus eiro, kas pēc diviem gadiem būtu jāmaina pret plāksnēm. Tā būtu dzīvas naudas ierakšana zemē," paskaidro Neimanis. 

Šis risinājums izmantots netiks, bet VNĪ cer, ka visas teātrim piegulošās teritorijas, tostarp Rīgas Domes īpašumā esošās teritorijas un zaļā skvēra labiekārtošanu varēs risināt kompleksi, sadarbojoties ar Rīgas pašvaldību. 

VNĪ ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Rīgas Domes Satiksmes departamentu un Kultūras ministriju bijušā Vieglās rūpniecības tehnikuma revitalizācijas projektā Aristīda Briāna ielā, kur top telpas Latvijas Mākslas akadēmijas un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas vajadzībām. 

"Līdzīgi redzam sadarbību Dailes teātra apkārtējās teritorijas sakārtošanā, pēc kuras ilgojas visa sabiedrība. Esam gatavi atbalstīt to ar darbiem un ceram, ka arī Rīgas Dome novirzīs līdzekļus no pilsētas revitalizācijas budžeta šīs vietas sakopšanai," cer Neimanis.

Top komentāri

alias
a
Tur taču nezes bija pilna rekonstrukcija, pēc kuras visā ēkā strauji pasliktinājās skaņas izolācija! Kāpēc atkal šajā ēkā tiek ieguldīti miljoni?!
Otkats Baigais
O
ZZS Truksnis Dzintaru koncertzāles vecā ēkas remonta izdevumos norakstīja 18 miljonus. Tātad te tikai tāda sīka knapināšanās vien ir.
Buks
B
Par nieka 1.700.000 EUR nosiltināt viena teātra sienas? Svēta lieta! Sen jau vajadzēja. Tikai vajadzēja pirms vēlēšanām- kuras partijas siles barokļi kūrē šo prodžektu. Nekas, drīz sāksies suņubūdu siltināšanas bums..neticēsiet, kādas naudas ir tur iekšā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas