Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par dubultu maksu "laika biļeti" Rīgā plāno ieviest arī tiem, kam nav Rīdzinieka kartes

Rīgas domē top grozījumi saistošajos noteikumos, paredzot, ka stundu biļeti ieviesīs ne tikai _Rīdzinieka kartes _īpašniekiem, bet visiem pasažieriem, tikai Rīdzinieka kartes īpašniekam tā maksās 1,15 eiro, bet pārējiem - divreiz vairāk jeb 2,30 eiro, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Šāda iecere vakar akceptēta Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas ārkārtas sēdē.

Kā jau iepriekš ziņots, iecerēts, ka ar šo biļeti varēs sabiedriskajā transportā pārsēsties neierobežotu reižu skaitu, biļete darbosies līdz pat galapunktam. Līdz ar katru pārsēšanos biļeti vajadzēs validēt.

Kā aģentūrai LETA šādus grozījumus komentēja opozīcijas deputāts Olafs Pulks (Vienotība), tā esot nedeklarēto iedzīvotāju, kas strādā Rīgā un paaugstina pilsētas kopproduktu, diskriminācija. Turklāt, deputāta ieskatā, diez vai kāds pasažieris stundas biļeti izmantos, lai brauktu vairāk nekā ar diviem transportiem, tādēļ šāda biļete par 2,30 eiro nebūšot izdevīga.

"Viltīgs gājiens. Tātad [Rīgas domes Juridiskās pārvaldes priekšnieks] Jānis Liepiņš domes sēdē nemeloja, ka šāda atlaide tiks ieviesta visiem, tikai noklusēja, ka par dubultu maksu," pauda Pulks.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijas ārkārtas sēdē vakar esot pieņemtas vienošanās par tehniskajiem jautājumiem, kas saistīti ar atlaidēm "Rīdzinieka kartes" īpašniekiem, kuras plānots ieviest no 1.jūlija, aģentūrai LETA sacīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

No šā gada jūlija Rīdzinieka kartes īpašniekiem tiks ieviestas laika biļetes, "slīdoša grafika" biļete sabiedriskajā transportā, kā arī 20% atlaide pašvaldības stāvvietu izmantošanai B, C un D zonās, 1.martā lēma Rīgas dome.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas