Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Par nolaidību dzemdību laikā Jūrmalas tiesa diviem ārstiem piespriež cietumsodu

Par nolaidīgu rīcību pret dzemdētāju un viņas bērnu Jūrmalas tiesa ārstiem Sergejam Gamzajanam un Valdim Mozgiram piespriedusi reālu cietumsodu - tas ir nebijis gadījums Latvijas tiesu praksē, vēsta Latvijas Televīzijas Panorāma. Jaundzimušais, nenodzīvojis pat dienu, pēc dzemdībām nomira, un notikušajā tiek vainota ārstu nolaidība.

Viņi gan savu vainu neatzīst un spriedumu pārsūdzēs.Traģiskie notikumi Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā risinājās pirms septiņiem gadiem - māte mocījās, mazulis ilgi nedzima, taču tā vietā, lai ārsti viņai palīdzētu, sieviete pārsvarā bija atstāta divatā ar vīru."Cietušajai bija bieži pašai jāmeklē ārsts, lai pateiktu, kā viņa jūtas, ka viņai sāp. Līdz pašām beigām mātei arī netika izskaidrots, kāpēc dzemdības ir tik ilgas. Komunikācija bija gaužām bēdīga," LTV norādīja advokāts Ronalds Rožkalns.Lēmums par ķeizargrieziena nepieciešamību nāca novēloti - mazuli pēc tam nācās reanimēt, bet nepilnu dienu vēlāk bērniņš tomēr nomira.Rožkalns Jūrmalas tiesas spriedumu dēvē par unikālu gadījumu, jo ierasti mediķi, kas ārstniecības gaitā pieļāvuši smagas kļūdas, kuru rezultātā cieš pacients, netiek sodīti ar reālu cietumsodu. Vienam ārstam piespriests pusotrs gads cietumā, bet otrs sodīts ar gadu un trīs mēnešus ilgu cietumsodu. Notiesātie ārsti gan savu vainu neatzīst, un spriedumu pārsūdzēs. Kamēr spriedums nav stājies spēkā, viņi nav apcietinājumā, un aizvien praktizē Jūrmalas slimnīcā. Kolēģu uzticību Gamzajans un Mozgirs neesot zaudējuši, vēsta Panorāma.Jūrmalas slimnīcas vadītājs Egons Liepiņš norāda, ka viņam pilnais tiesas spriedums nav pieejams, tāpēc pašlaik ko sīkāk komentēt ir grūti. Viņš atzīst, ka notikušais ir skaudra mācība, un tieši pēc šī jaundzimušā nāves slimnīcā noteikta daudz striktāka dzemdību procesa uzraudzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas