Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pārbauda, vai bijušais vēstnieks ASV pabalstu saņēmis godīgi

Ārlietu ministrija (ĀM) sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai bijušais Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns saņēmis pabalstu par laulātā uzturēšanos valstī atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem. Iespējams, pabalsts piešķirts nepamatoti, tā kā bijušā vēstnieka sieva Gunta Razāne, kura šomēnes izvirzīta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieces amatam, vīra diplomātiskā dienesta laikā strādājusi a/s Latvijas finieris, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā teikts, ka diplomātiskā un konsulārā dienesta darbiniekiem ārzemēs ir noteikts pabalsts par laulātā uzturēšanos ārvalstī. Nosacījumi, pie kuriem pabalstu saņem, sīkāk aprakstīti MK noteikumos par pabalstu un kompensāciju apmēriem diplomātiskā un konsulārā dienesta amatpersonām. Noteikumos, kas bija spēkā līdz 2014. gada 28. oktobrim, teikts, ka pabalstu saņem, ja laulātais nav nodarbināts algotā darbā.

Iespēju pabalstu saņemt izmantoja arī Razāns, apstiprina ĀM. Pabalsta apjoms laika gaitā mainījies, taču kopš 2014. gada tas var sasniegt 10 530 eiro gadā.

Dienai vairāku dienu garumā neizdevās sazināties ar Razānu, lai saņemtu skaidrojumu. Arī viņa sievu sasniegt neizdevās. Latvijas vēstnieka ASV pienākumus pildīja līdz šī gada jūlijam, kad šo vietu ieņēma Andris Teikmanis.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 13. oktobra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas