Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pārdaugavā atvērs patversmi klaiņojošiem kaķiem

Rīgas dome atbalstījusi ieceri Rīgā, Kandavas ielas un Tapešu ielas rajonā, ierīkot klaiņojošo "kaķu pilsētiņu", noskaidroja aģentūra LETA.

Dome šodien lēma sabiedriskā labuma organizācijas - biedrības Šri Ganeša - pārziņā nodot 7158 kvadrātmetrus plaša zemesgabalu.

Biedrības darbības mērķis ir samazināt bezsaimnieka dzīvnieku skaitu pilsētas ielās, kā arī atrast tiem jaunus saimniekus. Biedrības aplēses liecina, ka "pilsētiņā" varētu tikt izmitināti aptuveni 100 klaiņojošu kaķu.

Saskaņā ar līgumu, biedrībai būs jāveic un jānodrošina īpašuma un tam piegulošās teritorijas apsaimniekošana, uzturēšana, sakopšana un sanitārā tīrība atbilstoši normatīvo aktu prasībām, patstāvīgi sedzot visus ar to saistītos izdevumus.

Biedrība ir tiesīga veikt īpašuma labiekārtošanu un iekārtot teritoriju kā parka zonu, uzstādot tādus labiekārtojuma elementus kā žogs, kaķu mājiņas, celiņus, soliņus, terases "kaķu pilsētiņas" apmeklētāju ērtībām u.c. Tāpat biedrībai jānodrošina atbilstoši kaķu turēšanas un labturības apstākļi.

Organizācija arī apņēmusies veikt visu kaķu, kas uzturas "kaķu pilsētiņā", apzīmēšanu, katram kaķim nodrošināt dzīvnieka pasi vai vakcinācijas apliecību, veikt kaķu vakcinēšanu, sterilizāciju/kastrāciju, regulāri nodrošināt pilnvērtīgu barību un brīvi pieejamu svaigu ūdeni, kā arī pildīt citus nosacījumus.

Pēc Rīgas dome Īpašuma departamenta jurista Ernesta Saulīša teiktā, teritorija atrodas dzelzceļa tuvumā un tā ir paredzēta kā rekreācijas zona, kas nozīmē, ka citiem nolūkiem tā patlaban netiks izmantota. Zemi biedrībai plānots nodot uz laiku līdz desmit gadiem, taču, ja tiks konstatēti kādi pārkāpumi, pašvaldība ir tiesīga līgumu lauzt.

Akceptu šai iecerei paudušas arī attiecīgās institūcijas, piemēram, Pārtikas un veterinārais dienests, kā arī Vides pārvalde, ar nosacījumu, ja biedrība spēs nodrošināt visas normatīvajos aktos ietvertās prasības.

Biedrība savā vēstulē pašvaldībai norāda, ka projekta finansēšana plānota ar ziedojumu palīdzību. Piemēram, 2018.gadā biedrība saņēmusi ziedojumus 23 298 eiro apmērā. 

Saskaņā ar Firmas.lv pieejamo informāciju, Šri Ganeša biedrība dibināta 2016.gadā un tās valdē strādā trīs cilvēki - Anna Patkina, Sergejs Afanasjevs un Svjatoslavs Mihailovs. 

Biedrība 2018.gadā strādājusi ar 28 839 eiro apgrozījumu un 339 eiro peļņu. Pirms tam saimnieciskā darbība nav veikta. 

Top komentāri

Pieaugs žurku skaits
P
!
ļuļa
ļ
kā tiks garantēts, ka kaķi nevazāsies pa apkārtējo iedzīvotāju privātmāju pagalmiem?
suns
s
es tur savu kāju nesperšu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas