Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Parlaments atbalsta ES finansējuma palielināšanu lauku attīstībai Latvijā

Eiropas parlamenta deputāti atbalstījuši līdzfinansējuma likmes palielināšanu no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, lai varētu turpināt vietējā līmeņa projektus dalībvalstīs, kam pašreizējās finanšu krīzes dēļ ir grūtības ar naudas plūsmu un valsts līdzekļu piesaisti, un kuru izaugsmes iespējas ir apdraudētas, portālu Diena.lv informēja Eiropas parlamenta informācijas biroja pārstāve Iveta Ķelpe.

Paredzēts, ka Eiropas Savienībai (ES) jāsedz līdz 95% no lauku attīstības projektu izmaksām Latvijā un citās krīzes skartās valstīs - Grieķijā, Īrijā, Portugālē, un Rumānijā, tādējādi veicinot ekonomikas atgūšanos no krīzes, sekmējot ieguldījumus un palielinot konkurētspēju.

Jaunie noteikumi būs spēkā līdz 2013. gada beigām un tos piemēros vienīgi posmam, kurā attiecīgā dalībvalsts saņem ES palīdzību no Eiropas finanšu stabilizācijas mehānisma - eirozonas valstīm - vai maksājumu bilances mehānisma programmām - valstīm, kas nav eirozonā.

I.Ķelpe skaidroja, ka kopējais ES finansējums lauku attīstībai, tādējādi netiek palielināts, un īslaicīgajiem pasākumiem nebūs ietekmes uz plānošanas periodu pēc 2013. gada.

Sagaidāms, ka padome tuvākajā laikā varētu oficiāli piekrist lēmumam, un līdz ar to regulu varētu parakstīt līdz pašreizējās plenārsesijas beigām Strasbūrā - līdz 16.decembrim. Jaunie noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas ES Oficiālajā vēstnesī.

Līdzīgus noteikumus par ES struktūrfondu finansētiem reģionālās attīstības projektiem parlaments apstiprināja šā gada 1.decembrī, un arī to šonedēļ apspriedīs un apstiprinās padomē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas