Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pastars konsultēs valsts kontrolieri

Bijušais Saeimas Juridiskā biroja jurists un konstitucionālo tiesību eksperts Edgars Pastars kļūs par valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas juridisko padomnieku, pirmdien, 19.janvārī, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma. Pastars, uzņemoties šos pienākumus, cer stiprināt atbildību sabiedrībā.

Proti, kaut Valsts kontrole savās revīzijās konstatē daudz nepilnību un valsts līdzekļu izšķērdēšanu, par ko regulāri vēsta arī Latvijas mediji, reāla rīcība visbiežāk neseko. Pastars apņēmies šo praksi mainīt."[Uzņemos šos pienākumus], lai stiprinātu atbildības mehānismus par Valsts kontroles revīzijās secināto pārkāpumu atklāšanu un vainīgo amatpersonu sodīšanas iespējām, kam būtu jābūt daudz plašākām – ne tikai kriminālprocesa ietvaros, bet arī citos veidos," Latvijas Televīzijai skaidroja Pastars.Līdztekus Valsts kontrolieres juridiskā padomnieka postenim Pastars kļuvis arī par zvērinātu advokātu biroja Borenius konsultantu. Pastars sniegs konsultācijas konstitucionālo tiesību, administratīvo tiesību un administratīvā procesa jautājumos, papildinot Borenius biroja publisko tiesību prakses grupu un nostiprinot Borenius vadošās pozīcijas publisko tiesību jomā.  Diena jau vēstīja, ka par aiziešanu no Saeimas Juridiskā biroja aizvadītā gada nogalē paziņoja divi augsti vērtēti eksperti - Edgars Pastars un Jānis Pleps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas