Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pašvaldība: Panākta vienošanās par tuneļu projektēšanu zem dzelzceļa Ogrē

Pēc ilgstošām sarunām ar VAS Latvijas Dzelzceļš Ogres novada pašvaldības vadība ir panākusi vienošanos par tuneļu projektēšanu zem dzelzceļa Ogrē.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, Ogres novada pašvaldības domes vadība atkārtoti tikusies ar VAS Latvijas Dzelzceļš vadību, lai vienotos par turpmākajiem soļiem saistībā ar vitāli nepieciešamo gājēju un automašīnu tuneļu izbūvi.

Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis uzsvēra, ka viena no prioritātēm pašvaldībai esot iedzīvotāju drošība. Aizvadītajā gadā tikusi sakārtota sliežu pāreja Pārogrē, Vidzemes ielā. Blakus esošās mājas nojaukšana uzlabojusi gājējiem redzamību, un šobrīd viņi var droši šķērsot sliedes. Viņš atzina, ka visvairāk negadījumu saistībā ar dzelzceļa sliežu šķērsošanu esot Mālkalnes prospektā. Šo pāreju vienas stundas laikā izmanto aptuveni 200 cilvēki. Ja izdotos sakārtot šo posmu, tad bojāgājušo skaits būtiski mazinātos, uzskata Helmanis.

Atzīstot, ka Ogrē sliežu šķērsošana ir problemātiska, VAS Latvijas Dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš esot paudis atbalstu tuneļu izbūves risinājumu meklēšanai. "Ja pašvaldība ir gatava šo jautājumu risināt, tad kopīgiem spēkiem šādu projektu būtu iespējams realizēt," norādījis Bērziņš.

VAS Latvijas Dzelzceļš savā šī gada budžetā iekļāvis 40 000 eiro finansējumu dzelzceļa tuneļu projektēšanai Ogrē, kas veido pusi no projektēšanas darbiem nepieciešamā finansējuma. Otru pusi segs pašvaldība. Tāpat VAS Latvijas Dzelzceļš šogad plāno atjaunot sliežu šķērsošanas vietu starp Skolas ielu un Mālkalnes prospektu un sakārtot jautājumu, kas saistās ar vilcienu sastāvu novietošanu uz gājēju pārejas.

Helmanis ieteica problemātiskajā vietā, kur gājējiem un velobraucējiem jāšķērso astoņu sliežu ceļi, uzstādīt gaismas un skaņas signālus. Tas būtu kā pagaidu risinājums, kamēr notiek tuneļu projektēšanas un izbūves darbi.

Helmanis ierosināja VAS Latvijas Dzelzceļš pārstāvjiem arī veikt modelēšanu situācijām, ar kurām nākas saskarties ogrēniešiem, šķērsojot sliežu pārejas. Septembra sākumā ar šīm problemātiskajām situācijām vajadzētu iepazīstināt skolēnus un dot norādījumus, kā pareizi katrā gadījumā rīkoties, piemēram, kā šķērsot sliedes, ja uz tām ir vilciena sastāvs. VAS Latvijas Dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Bērziņš atzinīgi novērtēja šo ieteikumu. Savukārt domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis ieteica VAS Latvijas Dzelzceļš padomāt arī par vilcienu radītās skaņas izolēšanas risinājumiem pie gājēju tuneļa Ogres centrā.

Dzelzceļa tuneļu projektēšanas darbus paredzēts sākt šajā gadā un pabeigt 2017.gadā. Kamēr notiks projektēšanas darbi, pašvaldības vadība strādās pie finansējuma piesaistes tuneļu būvniecībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas