Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Paula Stradiņa slimnīcai jauna valde

Piektdien Veselības ministrijā notika VSIA _Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca _ārkārtas dalībnieku sapulce, kuras laikā tika apstiprināts jauns slimnīcas valdes sastāvs, ar otrdienu, 18.februāri, par valdes locekļiem ieceļot Dinu Šmitu un Andu Čakšu, portālam Diena.lv pavēstīja Veselības ministrijā.

Par slimnīcas valdes priekšsēdētāju iecelts Šmits. 

Ministrija informē, ka jaunās valdes prioritārie uzdevumi ir izstrādāt sabalansētu iestādes budžetu, tādējādi nodrošinot slimnīcas ilgtspējīgu darbību, panākot līdzsvaru starp inovācijām un labi pārbaudītām, izmaksu efektīvām standarta metodēm. Tāpat valdei jāīsteno slimnīcas attīstības plāns, nodrošinot infrastruktūras atjaunošanu, lai pacienti varētu ārstēties komfortablās un funkcionālās ēkās. 

Šmits 1994.gadā absolvējis Rīgas Medicīnas institūtu, iegūstot ārsta izglītību un 2000.gadā absolvējis Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu, iegūstot maģistra grādu biznesa vadībā. No 2012.gada Šmits studē doktorantūrā Rīgas Stradiņa universitātē. No 1995.gada viņš strādājis GlaxoWellcome Export Latvijas pārstāvniecībā sākotnēji kā medicīnas pārstāvis, no 1996.gada kā produktu un pārdošanas vadītājs. No 1998.gada līdz 2013.gadam bijis uzņēmuma GlaxoSmithKline Latvia vadītājs un valdes priekšsēdētājs.

Čakša 1999.gadā absolvējusi Latvijas Medicīnas akadēmiju, iegūstot ārsta izglītību, 2002.gadā ieguvusi specializāciju pediatrijā un 2007.gadā absolvējusi Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu, iegūstot maģistra grādu biznesa vadībā. No 2011.gada viņa ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja. Paredzēts, ka Čakša darbu abu slimnīcu valdēs apvienos.

Jau ziņots, ka pagājušā gada decembrī, līdzšinējie slimnīcas valdes locekļi Eva Strīķe un Guntis Bahs izteica vēlēšanos nolikt pilnvaras un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas kapitāldaļu turētājs Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš bija aicinājis abus valdes locekļus turpināt darbu līdz jaunas valdes sastāva apstiprināšanai.

Tāpat vēstīts, ka pret bijušo slimnīcas vadītāja Rūtu Valteri sāktā krimināllieta saistīta ar iespējamu fiktīva līguma slēgšanu, kas varētu būt ļāvis pašai Valterei tikt pie tūkstoš latiem, liecina LTV raidījuma de facto rīcībā esošā informācija. Savukārt Veselības ministrija pārbauda arī citus noslēgtos līgumus, lai pārliecinātos, vai notikušais nav daļa no sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas