Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc divu gadu ilgas izmeklēšanas Krājbankas lietā lūdz uzrādīt apsūdzības

Policijai bija nepieciešami divi gadi, lai noskaidrotu, kas vainojams pie Krājbankas sabrukuma. Izmeklēšana ir pabeigta un materiāli nodoti prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai īpašniekam Vladimiram Antonovam, valdes priekšsēdētājam Ivaram Priedītim un citiem valdes locekļiem. Bankas īpašnieks Vladimirs Antonovs arī sniedzis izmeklētājiem vērtīgas liecības par Lembergu, Šķēli un Šleseru, svētdien, 5.

janvārī, vēsta TV3 raidījums Nekā Personīga.Policija lūdz uzrādīt apsūdzību par līdzekļu piesavināšanos, piesavināšanās atbalstīšanu, dienesta pilnvaru pārsniegšanu un grāmatvedības noteikumu pārkāpšanu pret sešām personām. Prokuratūra policijas materiālus saņēmusi 28.decembrī.Policijai izdevās saņemt atbildes uz pieprasījumiem tiesībsargājošajās iestādēs Austrijā un Luksemburgā. Uz šo valstu bankām Antonovs kopā ar Ivaru Priedīti bija pārskaitījuši_ Krājbankas naudu. Tas ļāvis nostiprināt pierādījumus.Policija arī vairakkārt pratinājusi gan Vladimiru Antonovu, gan viņa tēvu Aleksandru Rīgā un Londonā. Pēc Nekā Personīga_ rīcībā esošajām ziņām, izmeklētāji saņēmuši vērtīgas ziņas par politiķu Šķēles, Šlesera un Lemberga lomu airBaltic kreditēšanā, ko veica Krājbanka."Procesuālās darbības Londonā ir veiktas un ir sniegtas plašas liecības, faktiski atbildēts ir uz visiem izmeklēšanas jautājumiem. Šobrīd jau ilgstoši mums vairs nekas nav prasīts,"norāda Antonova advokāts Viesturs Zauls. Prašņāts, vai Antonovam uzdoti jautājumi par Lembergu un Šķēli, Zauls atbild, ka "nevar tagad tā stāstīt, kādus jautājumus mums uzdeva un ko mēs atbildējām."Antonovs jau kopš bankas kraha publiski atzinis, ka bijis spiests blēdīties. Latvijā ietekmīgu cilvēku uzstājības dēļ bankai esot nācies investēt naudu airBaltic. Baņķierim piedraudēts, ka pretējā gadījumā pašvaldības un Satiksmes ministrijas iestādes izņems savus noguldījumus.Pēc bankas kraha Antonovi darīja visu, lai Latvija nepieprasītu izdošanu, tostarp izteica gatavību sadarboties ar izmeklētājiem un bankas likvidatoriem. Vēl šovasar eksbaņķieris solīja atdot Raimondam Paulam visu noguldīto naudu līdz ar procentiem, tomēr līdz šim tā arī nav ar komponistu sazinājies.Raimonds Pauls Nekā Personīga pauž, ka, viņaprāt, "viņi mierīgi dzīvo Anglijā, tajā slavenajā demokrātijas valstī, kur noziedznieki var mierīgi dzīvot, ja viņi par to samaksājuši. Kaut kā jau es izdzīvošu. Ja ne, aizņemšos no Muktupāvela vai Jaunalksnes kaut ko."Policija vēl nav saņēmusi atbildes uz tiesiskās palīdzības lūgumu no Krievijas. Ja tā tiks saņemta, iespējams, apsūdzību papildinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas