Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pēc reformām daļai pirmsskolas pedagogu darba alga palielināsies par 21%

Paaugstinot zemāko darba algas likmi, pirmsskolas pedagogiem samaksa par darba stundu palielināsies par 21%, šodien apstiprināja valdība.

Minētais zemākās darba algas likmes palielinājums pirmsskolas pedagogiem samaksu par darba stundu palielina no 3,5 eiro līdz 4,25 eiro jeb par 21%. Minētais palielinājums notiks 2017.gada 1.septembrī, kad pirmsskolas pedagogu atalgojumu palielinās līdz 680 eiro.

Pedagogu darba samaksas noteikumi nosaka, ka visu pedagogu, tajā skaitā pirmsskolas un interešu izglītības, profesionālās izglītības pedagogu un atbalsta personāla, mēneša darba algas likmes ir paaugstinātas, nosakot 680 eiro kā zemāko mēneša darba algas likmi.

Vispārējās un profesionālās izglītības, kā arī interešu izglītības pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes palielinājums pedagogiem samaksu par darba stundu palielina no pieciem eiro līdz 5,66 eiro jeb par 13,33%.

Ņemot vērā reālo izglītības iestāžu piepildījumu, izglītības iestāžu vadītājiem zemākā mēneša darba algas likme atkarībā no izglītojamo skaita izglītības iestādē noteikta deviņās izglītības iestāžu grupās.

Lielākais zemākās mēneša darba algas likmes pieaugums direktoriem ir izglītības iestādēm ar izglītojamo skaitu līdz 1500 - vidēji par 20%. Lai veidotos atbilstoša korelācija starp izglītības iestādes vadītāja, izglītības iestādes vadītāja vietnieka un skolotāju zemākajām mēneša darba algas likmēm, vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vietniekiem un struktūrvienību vadītājiem zemāko mēneša darba algas likmi nosaka izglītības iestādes vadītājs 80% apmērā no izglītības iestādes vadītājam noteiktās zemākās mēneša darba algas likmes.

Kā ziņots, pēc trīs gadu sagatavošanās darbiem Ministru kabinets šodien apstiprināja jauno pedagogu darba samaksas modeli, kam, šomēnes apstiprinot visu nepieciešamo dokumentu paketi, spēkā jāstājas 1.septembrī.

Ja pašvaldībām nebūs iespēju celt pirmsskolas pedagogu atalgojumu līdz sākotnēji paredzētajiem 620 eiro, tad algas pārejas periodā varētu maksāt 560 eiro apmērā, rosina Izglītības un zinātnes ministrija.

Šāda kārtība attiektos uz tiem pedagogiem, kuri strādā ar bērniem līdz četru gadu vecumam ieskaitot un kuriem atalgojums tiek maksāts no pašvaldību budžeta.

Kā šodien Ministru kabineta sēdē, izskatot pedagogu darba samaksas reformu, sacīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība), ir piedāvāta atruna par to, ka pašvaldībām, kurām pašlaik nebūs finansiālu iespēju nodrošināt pedagogu darba samaksas pieaugumu, pārejas periodā būs ļauts minimālo atalgojumu atbilstoši slodzes definīcijai maksāt 560 eiro.

Šadurskis skaidroja, ka šāda summa precīzi atbilst slodzes definīcijas izmaksām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas