Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pensionāru vidū notiek šķelšanās

Ogres novada pensionāru biedrības vadītājs Jāzeps Januševs ir pārliecināts, ka taktika, kā pensionāri sadarbojas ar valdību, Saeimu un sabiedrību, ir jāmaina. Līdz šim Latvijas Pensionāru federācija pieņēmusi lēmumus vienpersonīgi tās vadītājas vārdā, un nobriedušais konflikts liek šķelties un kopā ar Latgali, kur ir teju 20 pensionāru savienības, veidot jaunu organizāciju, vēsta Latvijas Radio.

Pensionāru federācijas vadītāja Aina Verze, kurai tiek pārmesta vienpersonīgu lēmumu pieņemšana, piekrišana pensiju samazināšanai un vienaldzība par citu novadu pensionāriem, uzsver, ir bijuši jau vairāki mēģinājumi šķelties, bet rezultātu nav, un federācijas turpina aktīvi cīnīties pret iesaistīšanos politikā. Bet šķelšanos saista ar Latgales vadītājas Zofijas Zujevas ambīcijām. Pensionāru federācijas biedrs Jānis Feldmanis skaidro, ka arī pašai federācijai ir jāmainās, bet šķelšanos viņš vērtē kritiski.

Rīgas Aktīvo senioru alianses vadītāja Terēzija Mackare tiek minēta kā viena no jaunās organizācijas vadītājām, viņa to apspriest nevēlas, bet uzskata, ka risinājumu varēja meklēt arī citādāk. Jaunā organizācija neprasīs palielināt pensijas, bet, pirmkārt, aicinās izdiskutēt plānoto straujāku pensijas vecuma celšanu. Jau tagad zināms, ka jaunā organizācija varētu apvienot vairāk kā 100 tūkstošus cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas