Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pērn 15 mediķi spēja izpildīt visus ģimenes ārstiem noteiktos kvalitātes kritērijus

Ģimenes ārstiem noteiktos 13 kvalitātes kritērijus pērn izpildījuši 15 mediķi, kas ir par septiņiem mediķiem vairāk nekā gadu iepriekš, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD). Patlaban veikta ikgadējā ģimenes ārstu darbības novērtēšana atbilstoši valstī noteiktajiem darba kvalitātes kritērijiem par darbu 2017. gadā. Izvērtējot 1267 ģimenes ārstu darbu, NVD secinājis, ka ģimenes ārstu skaits, kuri izpilda vairākus kvalitātes kritērijus, ar katru gadu pieaug.

Labākos pagājušā gada rezultātus, izpildot visus kvalitātes kritērijus, valstī sasnieguši 15 ģimenes ārsti, tostarp Hedviga Kronberga un Jolanta Martinsone-Bičevska Rīgā, Aina Braķe Ērgļos, Modrīte Silavniece Balvos, Anita Šnikvalde Alūksnē, Inga Nātra Valkā, Vija Zvaigzneskalne Tukumā un Engurē, Dace Cābele Liepājā, Dzidra Trumpika Rucavā, Vija Sniedziņa Talsos, Ainis Dzalbs Staļģenē, Inese Lejniece Pļaviņās un Vietalvā, Ērika Borisova un Inita Žunna Jelgavā, Iveta Čivkule Naujenes pagastā.

Pēc NVD paustā, ja 2013. gadā, kad kritēriji tika ieviesti, vien 18 ģimenes ārsti spēja izpildīt 10 un vairāk no kopumā 13 kvalitātes kritērijiem, tad 2016. gadā to paveica jau gandrīz 120 ģimenes ārsti, bet pagājušajā gadā - 142 ģimenes ārsti. Tādējādi ģimenes ārsti ne vien nodrošina pacientiem iespējami labāku veselības profilaksi un medicīnisko aprūpi, bet arī sasniedz labākus sava darba novērtējuma rezultātus un saņem lielāka apmēra piemaksu.

NVD vērtēja to ģimenes ārstu darbu, kuri pagājušajā gadā snieguši valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus, pilnu gadu bijuši līgumattiecībās ar NVD un nav tikuši aizvietoti. Ar noteiktajiem kvalitātes kritērijiem tiek vērtētas noteiktas ģimenes ārsta prakses darbības jomas, bet ne viss prakses sniegtais pakalpojumu klāsts.

Ikgadējās ģimenes ārstu darbības novērtēšanas ietvaros tiek vērtēti tādi kvalitātes kritēriji kā profilakses īstenošana, bērnu aprūpe, hronisko pacientu aprūpe, ģimenes ārsta veikto manipulāciju daudzveidība, praksē reģistrēto pacientu dalība valsts organizētajās vēža agrīnās diagnostikas pārbaudēs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukumu skaits pie ģimenes ārsta pacientiem ar noteiktām diagnozēm, ja izsaukuma rezultātā pacients nav ticis pārvests uz slimnīcu un citi.

Top komentāri

> ķīpam
&
Noklausies J.Dombura interviju ar Čakašu! Par šo kvalitāti, ko Čakša atbildēja. Kā vidusskolniece: nu jā ..nu jā ..viņa arī!
Burvis
B
Ja kādreiz bija nauda nopirkt kārtīgu vodku, tad tagad jau daudzi to iesākuši brūvēt paši. Ja bagātiem ir nauda sev nopirkt labu ārstu, tad tagad nabagi labi saprot, ka iznāk lētāk sev uzvārīt kaņepju pienu.
Ķīps
Labi gan, ka izpilda kritērijus! Vēl vajadzēt uzlabot arī ārstēšanas kvalitāti, pieejamību, apkalpošanas līmeni, atbildību par rezultātiem..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas