Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pērn Jāņos izcēlies 51 ugunsgrēks

Pērn svētku dienās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki dzēsa 51 ugunsgrēku un 15 reizes veica glābšanas darbus, liecina VUGD dati.

Ugunsgrēku iespējamais iemesls 36 gadījumos bija cilvēku neuzmanīga rīcība ar uguni - gan neapdomīgi izvēlēta ugunskura vieta, gan nosalušo jāņubērnu sildīšanās dārza mājiņās, piebūvēs, šķūnīšos, kur tika uzsmēķēts un izmests nenodzēsts izsmēķis vai telpās ienesta svece, par kuru pēc tam aizmirsts.

Latvijas iedzīvotāji Līgo vakarā aizrautīgi ievēro dažādas svētku tradīcijas, no kurām populārākā ir ugunskura kuršana – bez tās Jāņu nakts nebūtu iedomājama 31% cilvēku, kuri piedalījās veikalu tīkla Maxima rīkotajā aptaujā. VUGD gan atgādina, ka, kurot ugunskuru, svinētājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem un jāievēro vairāki drošības pasākumi.

VUGD pārstāvji atgādināja, ka ugunskura vietai jābūt vismaz piecu līdz desmit metru attālumā no jebkādiem priekšmetiem, kokiem un ēkām. Uguns kuršanai jāizvēlas vieta, ņemot vērā vēja virzienu, lai dzirksteles nepūstu nojumēs, teltīs, ēkās, turklāt ap ugunskura vietu vēlams aplikt akmeņus, lai ierobežotu uguns izplatīšanos. Ugunī nedrīkst liet degšķidrumu, un ugunskurā nevajadzētu mest dzērienu pudeles vai šīfera gabalus, jo tie var sprāgt.

Lecot pār ugunskuru, jāizvēlas apģērbs, kas nav šūts no sintētiskiem materiāliem, jo tie aizsvilstas ātrāk un turklāt var piekust miesai.

VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš atzina, ka visvairāk nelaimju svētku laikā notiek neuzmanības un pārgalvības dēļ, ko nereti izraisa arī pārmērīga alkohola lietošana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas