Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pērn no uzturlīdzekļu parādniekiem atgūti vairāk nekā četri miljoni eiro

Pagājušajā gadā valsts budžetā no uzturlīdzekļu parādniekiem atgūti 4 295 638 eiro, liecina Tieslietu ministrijas (TM) apkopotā informācija.

TM preses sekretāre Lana Ivulāne aģentūru LETA informēja, ka rīt, 1.februārī, stāsies spēkā izmaiņas Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā, kas paredz paplašināt valsts garantēto uzturlīdzekļu saņēmēju loku, efektivizēt un vienkāršot uzturlīdzekļu saņemšanas kārtību, kā arī noteikt stingrākus ierobežojumus uzturlīdzekļu parādniekiem.

Līdz ar šīm izmaiņām uzturlīdzekļu izmaksāšanā bērniem, piemēram, tiks samazināts laiks, kāds paiet līdz uzturlīdzekļu izmaksas uzsākšanai - no deviņiem līdz trim mēnešiem.

Kā ziņots, izmaiņas ievērojami vienkāršos uzturlīdzekļu saņemšanas procesu, tādējādi iestājoties par bērna interesēm. Būtiski, ka jaunais regulējums palīdzēs mazināt arī tiesu noslodzi, iepriekš uzsvēra par likumprojekta virzību atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti.

Top komentāri

Raimonds
R
Šādi sanāk normatīvo aktu uzstādījumi, ja tos izstrādā pašas šķirtenes un vecmeitas. Drošā situācijā atrodas tikai šķirtās sievietes un tie, kuri vispār nevēlas bērnus. Objektīvi normatīvie akti vērstos pret šķirtajām sievietēm, kuras nestrādā un sev izlieto alimentu naudu. Objektīvi normatīvie akti nodrošinātu vienādas iespējas visiem alimentu maksātāju bērniem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas