Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Pērn Rīgas lidostā konstatētas 88 personas ar paaugstinātu radiācijas līmeni

agājušajā gadā starptautiskajā lidostā Rīga 88 personām, kas šķērsojušas valsts robežu, konstatēts paaugstināts jonizējošais starojums, liecina Radiācijas drošības centra apkopotā informācija.

Kopumā laika posmā no janvāra līdz novembrim par paaugstinātu jonizējošo starojumu robežšķērsošanas vietās ir saņemti 644 iesniegumi. No tiem 286 saņemti no dzelzceļa robežšķērsošanas vietām, 226 gadījumi saistīti ar autoceļu robežšķērsošanas vietām, kur konstatētas četras apstarotas personas.

Trīs gadījumos informācija par jonizējošo starojumu saņemta no ostām, bet 129 gadījumi saistīti ar lidostu Rīga.

Kā skaidro Radiācijas drošības centrs, pārsvarā šīs personas saņēmušas apstarojumu radioloģiskās manipulācijas laikā ārstniecības iestādē, bet atsevišķos gadījumos paaugstināts jonizējošais starojums konstatēts, pārvadājot priekšmetus, piemēram, rokas pulksteni, dārglietas.

Gadu iepriekš par paaugstinātu jonizējošo starojumu robežšķērsošanas vietās ir saņemti 743 iesniegumi. Rīgas lidostā konstatētas 23 apstarotas personas, bet uz autoceļu robežas konstatētas četras apstarotas personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas