Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pērn valsts vārdā izsniegti tikai galvojumi par studiju un studējošo saistībām

Pagājušajā gadā valsts vārdā tika izsniegti tikai galvojumi par studiju un studējošo saistībām par kopējo summu 8,8 miljoni latu jeb 12,52 miljoni eiro, teikts Valsts kases sagatavotajā valsts parāda vadības gada pārskatā.

Saskaņā ar 2014.gada valsts budžeta likumu finanšu ministram šogad valsts vārdā ir tiesības sniegt galvojumus 40,9 miljonu eiro apmērā studiju un studējošo kreditēšanai.

Valsts galvoto aizdevumu atlikums 2013.gada beigās bija 466 miljoni latu jeb 663,1 miljons eiro, kas bija par 12,4% mazāk nekā 2012.gada beigās, teikts valsts parāda vadības gada pārskatā.

Valsts galvoto aizdevumu atlikuma summa pērn veidoja 2,8% no iekšzemes kopprodukta, gadu iepriekš - 3,4%.

Valsts galvoto aizdevumu sadalījums pa nozarēm 2013.gada beigās bija šāds: 27% - rūpniecība, 24% - veselības aprūpe, 17% - mazie un vidējie uzņēmumi, 15% - izglītība, 6% - lauksaimniecība, 5% - sports, 2% - transports, 2% - komunālie pakalpojumi, 0,2% - enerģētika un 2% - citi.

Jau ziņots, ka Valsts kase no valsts budžeta līdzekļiem pagājušajā gadā samaksāja valsts galvoto kredītu rūpniecības uzņēmumam AS "Liepājas metalurgs". Aprīlī Valsts kase samaksāja kārtējo kredīta pamatsummas daļas maksājumu - 6,128 miljonus eiro, bet jūlijā Valsts kase Itālijas bankai "UniCredit" samaksāja atlikušo kredīta pamatsummu - 67,465 miljonus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas