Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pētījums: Šogad Latvijā samazinājusies darbinieku apmierinātība ar darbavietu

Latvijā šogad samazinājies darbinieku apmierinātības un lojalitātes rādītājs par darbavietu. Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, 2011.gadā darbinieku piesaistītības rādītāji kritušies par trim indeksa punktiem, liecina tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras _TNS Latvia _veiktais pētījums.

Pētījums atklāj, ka salīdzinoši augstāki piesaistītības rādītāji Latvijas uzņēmumos ir vērojami starp gados jaunākiem darbiniekiem – 17 līdz 35 gadus veciem, kā arī starp darbiniekiem, kuri uzņēmumā ir nostrādājuši trīs līdz piecus gadus, augstākā un vidējā līmeņa vadītājiem, strādājošajiem ar personīgiem ienākumiem virs trīssimt latiem un tiem, kas strādā tirdzniecības nozarē.

Salīdzinoši zemāki piesaistītības rādītāji uzņēmumos vērojami starp vidēja vecuma darbiniekiem no 36 līdz 55 gadiem, kā arī gados vecākiem darbiniekiem, kuru vecums pārsniedz 56 gadus. Tāpat izpētīts, ka zemāki piesaistītības rādītāji ir kvalificētu un nekvalificētu strādnieku vidū, to darbinieku vidū, kuri nostrādājuši vienu līdz divus gadus, starp lauksaimniecībā un mežsaimniecībā strādājošajiem, kā arī tiem darbiniekiem, kuru vidējie ienākumi ir zem 120 latiem.

TNS Latvia personāla pētījumu eksperte Signe Kaņējeva norādīja, ka kritums skaidrojams ar krīzes periodā piedzīvoto darbinieku skaita samazinājumu, algu un bonusu iesaldēšanu, nepilnas darbadienas noteikšanu, piespiedu atvaļinājumu, kas darbiniekos radījuši nedrošības un stabilitātes trūkuma izjūtu.

Laika posmā no 2005. līdz 2009.gadam bija vērojama darbinieku piesaistītības rādītāju pieauguma tendence.

TNS Latvia pētījumu veica no šā gada janvāra līdz februārim, aptaujājot 391darba ņēmēju vecumā no17 līdz 69 gadiem. Aptauja tika veikta tiešo interviju veidā respondentu dzīvesvietā.

TNS Latvia līdz ar TNS uzņēmumiem Lietuvā un Igaunijā veido lielāko tirgus un sociālo pētījumu centru Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas