Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pie KNAB priekšnieka kandidāta Gulbja privātmājas naktī iemaldījusies militāra krava

Pie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kandidāta Māra Gulbja privātmājas Mārupes novadā aizvadītajā naktī iemaldījusies uz Afganistānu transportējama militārā krava, aģentūrai LETA pastāstīja kāds aculiecinieks.

No rīta pamostoties, Gulbim bijis problemātiski izkļūt no sava pagalma, jo tā priekšā atradusies iespaidīgu gabarītu auto platforma ar militāro tehniku, kas, visticamāk, bijusi paredzēta transportēšanai uz Afganistānu.

Notikuma vietā nav bijis atrodams kravas transportlīdzekļa šoferis, kuram varētu pajautāt, kam paredzēta šī tehnika un kāda iemesla dēļ tā ievesta strupceļā, kur ir tikai pļava un viena māja. Pēc aculiecinieka teiktā, grūti pat iedomāties, kādam profesionālim jābūt, lai tik šaurā ceļā ar šādu milzīga izmēra kravu vispār varētu iebraukt. Izskanējuši minējumi, ka tehnika tiekot transportēta no Vācijas.

Meklējot kravas īpašnieku, par notikušo ziņots policijai, kas savukārt sazinājusies ar militārajiem dienestiem.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, kravas automašīnas šoferis, izmantojot izdrukātu satelītkarti, bija nomaldījies. Patiesais kravas galamērķis Latvijā bija lidosta Rīga.

Ierodoties notikuma vietā, policija konstatēja, ka šoferis ir apmaldījies, bet nekādus pārkāpumus nav pieļāvis. Tehnika atradusies uz piebraucamā ceļa pie privātīpašuma. Pēc neilga laika krava jau tikusi nogādāta lidostā.

Kā norādīja Aizsardzības ministrijas (AM) preses pārstāvis Normunds Stafeckis, Latvija ir kļuvusi par tranzītvalsti pārvadājumiem uz Afganistānu, un sabiedrotie to izmanto regulāri, turklāt pārvadājumu ceļi mēdz būt dažādi.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) bija informēti par konkrētās kravas pārvadājumu, taču no Latvijas armijas puses netika lūgts nekāda veida atbalsts. Stafeckis vien zināja teikt, ka šī krava neapdraudēja nedz iedzīvotāju, nedz kādu īpašumu drošību. Par kravas atrašanos Mārupes novadā NBS ziņojusi policija.

Rezultātā krava esot veiksmīgi nonākusi līdz vietai, kur tai bija jānonāk, taču Stafeckis neatklāja, no kuras valsts krava atvesta. Arī to, kādēļ tā nakts vidū novietota pie minētā privātīpašuma, AM preses pārstāvis nekomentēja.

Par notikušo mazrunīgs bija arī pats Gulbis. Viņš atzina, ka nevēlas komentēt šo atgadījumu, jo nav skaidrs, vai tādā veidā netiks izpausts kāds stratēģiski svarīgs militārs noslēpums. "Es domāju, ka tas bija kaut kāds liels pārpratums," rezumēja KNAB priekšnieka amata kandidāts, bijušais iekšlietu ministrs un galvenais valsts notārs Gulbis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas