Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Piektdien sākas vilku medību sezona; gada limits - 250 vilki

Saistībā ar to, ka rīt, 15.jūlijā, sāksies jaunā - 2016.-2017.gada - vilku medību sezona, Valsts meža dienests (VMD) izdevis rīkojumu, kas atļauj sezonā nomedīt 250 vilkus, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāvji.Šis ir sākotnēji noteiktais pieļaujamais nomedījamo vilku skaits. Tomēr, ja tiks reģistrēti daudzi gadījumi par vilku uzbrukumiem mājlopiem, VMD ir tiesības limitu palielināt.

Vilku medību sezona ilgst līdz noteiktā nomedīšanas apjoma izmantošanai, bet ne ilgāk kā līdz nākamā gada 31.martam. Iepriekšējā medību sezonā tika nomedīti 275 vilki no atļautajiem 275, savukārt 2014.-2015.gada sezonā nomedīja 267 vilkus no atļautajiem 300.Vilki parasti nodara postījumus naktī vai krēslas stundās, visbiežāk uzbrūkot aitām un teļiem, kazām un suņiem. Latvijā vilku blīvums lielāks valsts rietumu, ziemeļu un austrumu daļā, bet mazāk tie sastopami valsts centrālajā daļā. Vilks, kurš ir vesels un nav inficējies ar kādu no slimībām, izvairīsies no cilvēka un necentīsies tam tuvoties.VMD aicina iedzīvotājus, kas manījuši vilkus, kuru uzvedība tiem šķitusi neadekvāta, ziņot par to Valsts meža dienestam.Eiropas valstu mērogā vilks ir apdraudēts, tādēļ iekļauts aizsargājamo sugu sarakstos. Šo sugu aizsardzību nosaka Latvijā ratificētas starptautiskās konvencijas un Eiropas Savienības valstu likumdošana. Taču minētie starptautiskie dokumenti pieļauj ar vietējiem apstākļiem saistītas atkāpes no vispārējām prasībām, ja vien vietējo specifiku pamato ar regulāri ievāktiem datiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas