Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Piketā pie valdības atgādina par divām sociālajām realitātēm Latvijā

Vairāk nekā 1500 arodbiedrību pārstāvju šodien piketā iepretim Ministru kabinetam atgādināja par divām sociālajām realitātēm Latvijā un aicināja valdību nodrošināt cienīgu dzīvi valsts iedzīvotājiem.

"Šodienas mītiņš pierādīja, ka arodbiedrības spēj mobilizēties, ja prasības ir nopietnas un apdraudējums ir acīmredzams. Jāsaka, ka pozitīvs impulss bija ETUC [Eiropas Arodbiedrību konfederācija] vadības vizīte šeit - ne tikai valdībai, bet arī Latvijas arodbiedrībām. Būtiski ir, ka ETUC ar savu vizīti atbalstīja mūsu prasības valdībai, savukārt mēs ar savu klātbūtni bijām nopietns atbalsts ETUC prasībām Eiropadomei," uzsver LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Piketētāji uz pasākumu ieradušies no dažādām Latvijas pilsētām - Liepājas, Daugavpils, Valmieras - un pārstāv dažādas arodbiedrības - ir gan mediķi, gan izglītības darbinieki, gan arī AS "Liepājas metalurgs" arodbiedrības pārstāvji. Pasākuma dalībniekiem rokās ir dažādi plakāti, kas aicina nodrošināt valstī dzīvošanu, nevis izdzīvošanu, palielināt izdienas pensiju, kā arī valdība ir aicināta rūpēties par mediķiem, jo visu mūžu cilvēks nebūs vesels.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Krīgers, uzrunājot klātesošos, aicināja valdībai atgādināt, ka Latvijā ir divas dažādas sociālās realitātes - viena ir tā, kas ir aiz valdības ēkas durvīm, bet otra ir tā, kas ir uz ielas, kur ir cilvēki, kas savām rokām ceļ valsti un aizstāv tās vērtības. Viņš klātesošos nodēvēja par veiksmes stāsta upuriem. "Valdība katru dienu stāsta, ka katru dienu dzīvojam labāk. Bet redzam, ka kārtējo gadu mūs baro tikai ar solījumiem, liek pagaidīt, izturēt un izdzīvot," teica Krīgers, uzsverot, ka iedzīvotāji vairs nevēlas solījumus, bet gan cilvēka cienīgu dzīvi un iet pa šo dzīvi ar augsti paceltu galvu.

Uz piketu bija ieradies arī Eiropas arodbiedrību konfederācijas ģenerālsekretāra vietnieks Patriks Išers. Viņš pauda nožēlu, ka Eiropas Savienības politiskais virziens sakrīt ar Latvijā īstenoto politiku. "Akli taupības pasākumi nav nepieciešami. Ir pēdējais laiks, lai mainītu politikas kursu, jo cena, kas ir maksāta par taupības pasākumiem, izdevumu samazināšanu, ir pārāk augsta," norādīja Išers. Viņš aicināja valdību paskatīties uz zemajām algām, nabadzību un bezdarbu, kas ir sekas taupībai. "Sekas ir pāri sociāli pieļaujamām robežām," viņš turpināja.

Pasākumā uzrunas teica arī dažādu arodbiedrību pārstāvji, tostarp arī no AS "Liepājas metalurgs", aicinot valdību gādāt par to, lai uzņēmums turpinātu strādāt un aptuveni 2000 cilvēku nepaliktu bez darba. Savukārt Krīgers aicināja ikvienu parakstīties par to, lai netiktu izdarītas izmaiņas Darba likumā, samazinot darbiniekiem dažādas sociālās garantijas.

Notiekošajā noraudzījās arī finanšu ministrs Andris Vilks (V), Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce un Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V). Viņi pēc Išera un Krīgera uzrunām klātesošajiem kopā devās uz sarunu pie Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas