Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Plāno aizliegt nereģistrētu kuģu izmantošanu ūdens satiksmē

Satiksmes ministrija plānojusi turpmāk noteikt, ka nereģistrētus kuģus ūdens satiksmē izmantot būs aizliegts, neatkarīgi no tā, kuras valsts valstiskās piederības pazīmes tas izmanto, jo praksē ir konstatēti gadījumi, ka ūdens satiksmē tomēr piedalās atsevišķi nereģistrēti kuģi, galvenokārt atpūtas kuģošanā iesaistītie.

Grozījumi izstrādāti, lai šādu tendenci novērstu. Šis nosacījums neattieksies uz peldēšanas līdzekļiem, kuru obligātu reģistrāciju normatīvie akti neparedz. Projekta izpildi nodrošinās Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests un Valsts robežsardze, skaidro Satiksmes ministrijā.

Tāpat tiks noteikti pienākumi un aizliegumi atpūtas kuģu vadītājiem. Tie gan pēc būtības nebūs jauni, bet tiks pārņemti no Ministru kabineta noteikumiem, kuri zaudēs spēku 2016.gada 1.maijā, līdz ar to jūras ūdeņos vairs nebūtu tiesiskā regulējuma par atpūtas kuģu vadītāju pienākumiem kuģojot.

Kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos no krasta līnijas uz sauszemes pusi un ostu akvatorijās nosaka šā gada 9.februārī valdībā pieņemtie Ministru kabineta noteikumi Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos, kas stāsies spēkā šā gada 1.maijā, taču tie neattiecas uz jūras ūdeņiem, izņemot ostu akvatoriju daļu jūras ūdeņos, tāpēc bija nepieciešams papildu regulējums tieši attiecībā uz tiem, skaidro ministrijā.

Lai izstrādātie grozījumi stātos spēkā, tie vēl jāpieņem valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas