Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Plāno aptaujāt skolas par patriotiskās audzināšanas pasākumiem

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas paspārnē izveidotā Valstiskās audzināšanas apakškomisija šodien vienojās, ka viens no pirmajiem veicamajiem uzdevumiem būs skolu aptaujas anketas izstrāde par patriotiskās audzināšanas pasākumiem mācību iestādēs, lai varētu iepazīties ar reālo situāciju un konkrētāk spriest par veicamajiem darbiem.

Deputāti atzina, ka būtu jāizvērtē arī iepriekš veiktās aptaujas, kā arī jāpiesaista sociologi. Savus priekšlikumus aptaujā iekļaujamajiem jautājumiem deputāti apņēmās iesniegt līdz nākamajai apakškomisijas sēdei.

Tāpat apakškomisija paredzējusi tādas aktivitātes kā tikšanos ar pārstāvjiem no Nacionālā kino centra, Kultūrkapitāla fonda, Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes, Izglītības un zinātnes ministrijas, patriotiskām jaunatnes un citām nevalstiskajām organizācijām, drošības iestādēm, kā arī diskusiju ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Deputāti šodien pastāstīja par savām iecerēm apakškomisijas darbā un darbības sfērām, kurās varētu sniegt savu ieguldījumu.

Kā ziņots, par apakškomisijas priekšsēdētāju pagājušajā nedēļā tika ievēlēts deputāts Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), bet par apakškomisijas sekretāri - deputāte Inguna Rībena (Vienotība).

Darbam apakškomisijā patlaban pieteikušies 14 deputāti.

Dzintars aģentūrai LETA skaidroja, ka apakškomisijas uzdevums būs analizēt situāciju, pētīt ārvalstu pieredzi un izstrādāt priekšlikumus un likumdošanas iniciatīvas, kas saistītas ar valstiskās un patriotiskās audzināšanas jautājumiem.

"Darīsim visu, lai vairotu jauniešu piederību Latvijai un latviskajām vērtībām," solīja Dzintars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas