Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Preiļu novadā no Pelēču ezera izvelk maluzvejnieku tīklu ar 25 beigtām zivīm

Ceturtdien, 21.aprīlī, Preiļu novada Pašvaldības policijas amatpersonas, veicot kārtējo reidu, no Pelēču ezera izvilka maluzvejnieku tīklu ar 25 beigtām zivīm, tai skaitā 14 līdakām, aģentūru LETA informēja Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore Ilona Vilcāne.

Kā pastāstīja Preiļu novada Pašvaldības policijas priekšnieks Rihards Romanovskis, spriežot pēc tā, ka vairums zivju bija jau sabojājušās, tīkls ezerā atradies ilgāku laiku. Inspektoriem izdevās glābt tikai vienu zivi, kura vēl bija dzīva.

Pelēču ezers ir publiski pieejams, to aktīvi izmanto makšķernieki, tiek rīkoti makšķerēšanas čempionāti gan vasaras, gan ziemas sezonā. Ar Zivju fonda atbalstu pašvaldība Pelēču ezerā pēdējos trīs gadus ir aktīvi papildinājusi zivju resursus, ielaižot līdaku un zandartu mazuļus, un no tā vistiešākie ieguvēji ir novada iedzīvotāji. Savukārt maluzvejnieku darbība samazina vērtīgo zivju resursus un nodara būtisku kaitējumu videi.

Pašvaldības policija atgādina, ka par maluzvejniecību Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēti bargi sodi, kā arī aicina iedzīvotājus būt aktīviem un par aizdomīgiem gadījumiem un iespējamu maluzvejniecību nekavējoties ziņot jebkurā diennakts laikā pa tālruni 65307330. Ziņotāju vārdi netiks izpausti.

Makšķerēšanai ezeros tiek izsniegtas licences. Preiļu novada dome 2014.gada nogalē ir apstiprinājusi saistošos noteikumus, kuri nosaka licencētās makšķerēšanas kārtību Pelēču ezerā. Ar noteikumiem var iepazīties Preiļu novada interneta mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas