Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Premjers lēmumu saistībā ar Strīķes sūdzību par atlaišanu sola nedēļas laikā

Līdz nākamās nedēļas beigām tiks pieņemts lēmums saistībā ar no amata atbrīvotās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka vietnieces Jutas strīķes iesniegto sūdzību premjeram par šo lēmumu, ceturtdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš šo situāciju KNAB ir pārrunājis ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Esot skaidrs, ka ilgstošā konfliktsituācija traucē KNAB darbam un tas mazinot arī sabiedrības uzticība KNAB. Dombrovskis gan atturējās vērtēt, vai amatu varētu zaudēt pašreizējais KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks, par kura darbību iebilduši vairāki iestādē strādājošie.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms Ziemassvētkiem Streļčenoks nolēma atbrīvot no amata savu vietnieci Jutu Strīķi. Streļčenoks pret Strīķi šogad ierosināja divas disciplinārlietas. Viena tika izbeigta, jo iestājās noilgums, savukārt otrā disciplinārlietā Streļčenoks šonedēļ Strīķei kā sodu nolēma piemērot rājienu.

Strīķei nav ne mazāko šaubu, ka patiesais lēmums viņu atlaist no amata ir visu korupcijā iesaistīto personu vēlēšanās atbrīvoties no viņas uz visiem laikiem.

"Man nav ne mazāko šaubu, ka manas atlaišanas patiesais cēlonis ir korupcijā iesaistīto personu vienota vēlme atbrīvoties no manis. Šo aprindu rokās Streļčenoks ir tikai sīks izpildītājs un nekas vairāk," aģentūrai LETA sacīja Strīķe.

KNAB pārstāve Diāna Kurpniece toreiz atzina, ka, strādājot KNAB, negaidītu lēmumu nav un šī situācija briedusi ļoti ilgi. Valsts amatpersonas esot jau iepriekš brīdinātas, ka Streļčenoka īstais darbības mērķis esot kāds cits kā ierakstīts KNAB likumā. Strīķe vērtējama kā augstākās pakāpes profesionāle, kura spēj angļu valodā profesionāli sazināties ar kolēģiem ārzemēs un vadīt korupcijas apkarošanas plānu. Kurpniece KNAB priekšnieka soli saista ar politiskās gribas trūkumu padarīt KNAB par efektīvu koruptīvo noziegumu apkarošanas iestādi, kas būtu iespējams Strīķes vadībā. 


Top komentāri

pensionāre
p
Lūdzu parādiet tos STRĪĶES varoņdarus,neviens nav notiesāts,tikai skaļi purkšķi un vairāk nekā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas