Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Premjers: Pētersonei-Godmanei tiks piedāvāts amats valsts pārvaldē

Valsts noslēpuma pielaidi zaudējušajai Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārei Ilzei Pētersonei-Godmanei tiks piedāvāts amats valsts pārvaldē, trešdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes teica premjers Māris Kučinskis (ZZS).

"Viennozīmīgi viņai tiks piedāvāta iespēja strādāt kādā no ministrijām, kur nepieciešams augstas kapacitātes vadītājs. Protams, tādā amatā, kur nav nepieciešamības pēc pielaides valsts noslēpumam," teica premjers.

Viņš gan norādīja, ka Pētersone-Godmane ir izteikusi velmi pāris mēnešus atpūsties. Kučinskis pagaidām nenosauca nozari, kurā viņai varētu tikt piedāvāts amats.

Jau ziņots, ka Pētersone-Godmane no ceturtdienas, 8.jūnija, atstās amatu.

Pētersone-Godmane aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka amats tiks atstāts "pēc abpusējas vienošanās".

Viņa atzina, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir atteicies pagarināt viņai pielaidi valsts noslēpumam, viņa pārsūdzēja SAB lēmumu ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram, taču ģenerālprokurors biroja lēmumu atstājis spēkā.

Lēmuma saturu viņa komentēt nevarot. "Es, protams, respektēju SAB lēmumu, taču izsaku nožēlu, ka mans 20 gadus ilgais darbs iekšlietu sistēmā ir tā novērtēts. Turklāt šajā laikā neesmu disciplināri sodīta," uzsvēra Pētersone-Godmane.

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Vienotība) padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma aģentūru LETA informēja, ka abas puses ir vienojušās, ka no 8.jūnija Pētersone-Godmane vairs nepildīs valsts sekretāres darba pienākumus. "Šobrīd man jārespektē neatkarīgas tiesībsargājošās iestādes lēmums, kuru Ģenerālprokurors atstājis negrozītu," sacījis politiķis.

"Vienlaikus vēlos apliecināt, ka mana līdzšinējā sadarbība ar valsts sekretāri Pētersoni-Godmani bijusi ļoti profesionāla un es augsti vērtēju viņas zināšanas un ieguldījumu iekšlietu nozares attīstībā. Īpaši vēlos izcelt Ilzes pēdējā laika ieguldījumu un nesavtīgo darbu un darba grupas vadīšanu saistībā ar Eiropas jauno izaicinājumu - patvērumu meklētāju uzņemšanu," piebilda Kozlovskis.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka IeM valsts sekretāra vietu varētu ieņemt pašreizējais sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs.

Kozlovskis apstiprināja, ka no ceturtdienas valsts sekretāra pienākumu vietas izpildītājs būs viens Trofimovs. Šī mēneša laikā ministrs plāno virzīt šim amatam kandidātu no iekšlietu sistēmas, jo šim cilvēkam labi jāpārzina iekšlietu nozare.

Pētersone-Godmane Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres amatu ieņēma no 2009.gada, savukārt iekšlietu sistēmā strādāja no 1998.gada. Savā 20 gadus ilgajā darbā Pētersone-Godmane ir apbalvota ar Valsts apbalvojumu - Atzinības krustu, Ministru kabineta un Ministru prezidenta pateicībām, kā arī vairāk nekā 20 augstākajiem tiesībaizsardzības un drošības iestāžu apbalvojumiem un personīgo ieroci.

LTV iepriekš pieļāva, ka Pētersonei-Godmanei problēmas ar pielaidi valsts noslēpumam varētu būt radušās, jo viņa pārāk cieši draudzējoties ar energokompānijas Itera Latvija vadītāju Juri Savicki, piemēram, viņa esot viesojusies Savicka dzimšanas dienas svinībās Horvātijā. Pats Savickis apšaubījis, vai tiešām runāšana ar viņu varētu būt pamats pielaides neatjaunošanai.

Pētersones-Godmanes vietnieki ir Trofimovs un Ingūna Aire.

Trofimovs šobrīd ministrijā nodrošina iekšlietu politikas un stratēģijas izstrādi un īstenošanu sabiedriskās kārtības un drošības, robežapsardzības, robežkontroles un nelegālās migrācijas, ugunsdzēsības un glābšanas, materiālo rezervju, pilsonības un migrācijas, veselības un sociālo lietu, izglītības, personāla atlases un attīstības jomās. Tāpat viņš nodrošina IeM uzdevumu izpildi dokumentu pārvaldības un komunikācijas jomā.

Top komentāri

jautājums
j
un kāpēc viņai netiek piedāvāta vieta centrālcietumā? vai arī par apkalpojošo personālu muceniekos?
hm
h
Citiem konkurss, bet govij automātiska darba vieta jeb amats ar lielu algu par nekā nedarīšanu. Ož pēc korupcijas!
Nu jāaaaa
N
Mūsu valsts pārvaldes struktūrās laikam ir bezgala daudz vakantu amata vietu, ka daži pat var izvēlētiek par ko strādāt. Un neviena darba sludinājuma vai konkursa nav bijis????? Vai arī šīs vakances tiek "pieturētas" tikai savējiem "augstas raudzes spečukiem"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas