Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Premjers: Valdība sekos nākamā gada budžeta izpildei ik pa ceturkšņiem

Valdība sekos nākamā gada budžeta izpildei ik pa ceturkšņiem un sarunās ar aizdevējiem ir pausta gatavība veikt korekcijas, ja tās būs nepieciešamas, norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka valdība nākamā gada budžeta veidošanā bijusi gana piesardzīga. "Mums starp Baltijas valstīm jau ir pats piesardzīgākais makroekonomiskās attīstības scenārijs, mums ir pus procenta rezerve attiecībā uz budžeta deficīta mērķi un arī budžeta deficīta mērķi mēs, pēc pašreizējā piedāvājuma, izpildām ar uzviju," sacīja Dombrovskis.

Pēc premjera teiktā, iespējamie nākamā gada budžeta korekcijas pasākumi būs jāvērtē. "Iespējams, ka tie varētu būt jauni konsolidācijas pasākumi, tomēr es uzskatu, ka tas ir visai maz ticams scenārijs, vai arī tā varētu būt ļoti neliela deficīta palielināšana, ņemot vērā mūsu paredzēto rezervi. Tomēr šo soļu iespējamība ir ar ļoti mazu varbūtību," sacīja Dombrovskis, piebilstot, ka konsolidācijas pasākumi būs atkarīgi no situācijas un budžeta grozījumu nepieciešamības cēloņiem.

Jau vēstīts, ka valdības pārstāvji vēl nav panākuši vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par nākamā gada budžeta konsolidāciju un palikuši daži nepabeigti jautājumi. Paredzēts, ka turpmāk vienošanās notiks telefoniski. Finanšu ministrs Andris Vilks iepriekš atzina, ka valdība veiks papildu konsolidāciju apmēram padsmit miljonu latu apmērā, lai nodrošinātu konsolidāciju 130–140 miljonu latu apmērā.

Tāpat ziņots, ka 8.novembrī valdība vienojās par konsolidācijas pasākumiem 122 miljonu latu apmērā, kas, pēc Dombrovska teiktā, ļaus pat ar rezervi nākamā gada budžetā sasniegt izvirzīto mērķi – budžeta deficītu 2,5% apmērā no IKP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas