Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Prezidents un labklājības ministrs neatbalstītu viendzimuma partnerattiecību reģistrēšanu

Igaunijas parlaments ceturtdien apstiprinājis pretrunīgi vērtēto partnerattiecību likumu - kopdzīvi varēs reģistrēt arī viendzimuma pāri. Latvijas valsts prezidents Andris Bērziņš un arī labklājības ministrs Uldis Augulis (Zaļo un zemnieku savienība) gan nevēlētos likumam sekot, norādot, ka Latvija iestājas par tradicionālām ģimenes vērtībām.

"Prezidents stingri ievēros Satversmes 110.pantu, kas nosaka, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību - savienību starp vīrieti un sievieti. To pamato arī zvērests, ko prezidents devis, stājoties amatā," informē prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Arī Augulis iestājas par tradicionālām ģimenes vērtībām un "neatbalstītu Latvijas sekošanu Igaunijas piemēram -  ļaut reģistrēt viena dzimuma civilas partnerattiecības," informē Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče. Viņa piebilst, ka Latvijā gan jautājumus par cilvēku partnerattiecībām, tostarp kopdzīves noslēgšanu, risina Tieslietu ministrija. 

Likums paredz, ka cilvēki, kas dzīvo kopā neprecējušies, varēs reģistrēt savas partnerattiecības un līdz ar to noregulēt savstarpējās juridiskās attiecības. Atbilstoši likumprojektam savu kopdzīvi varēs reģistrēt arī viendzimuma pāri.

Par jauno likumu Igaunijā nobalsojuši 40 deputāti, pret - 38, bet desmit atturējās. Ja prezidents izsludinās partnerattiecību likumu, tas stāsies spēkā 2016.gadā. Līdz tam vēl jāizstrādā likuma izpildes noteikumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas